Pereiti į pagrindinį turinį

Filmo gamybai iškrypėlis pasirinko moterų tualetą

2010-06-08 08:30
Įkalčiai: iškrypėlis vaizdus moterų tualete ketino įamžinti trimis vaizdo kameromis.
Įkalčiai: iškrypėlis vaizdus moterų tualete ketino įamžinti trimis vaizdo kameromis. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kai kurios klaipėdietės, pačios to nežinodamos, galėjo tapti iškrypėliškų filmų herojėmis. Smiltynėje šalia bendrojo pliažo esančiame viešajame tualete kažkoks vyras įsirengė filmavimo studiją.

Iš duobės – šviesa

Kol kas nenustatytas vyriškis ketino filmuoti į tualetą įeinančias ir išeinančias moteris, vaizdą tualete bei gamtinius reikalus atliekančias moteris iš duobės.

Iškrypėlis pastebėtas sekmadienį po vidurdienio.

Moterys atkreipė dėmesį į iš fekalijų duobės sklindančią šviesą. O viena net pastebėjo viduje vyrą su kažkokiu apšvietimo šaltiniu ant galvos.

Tuo metu visai atsitiktinai tualete lankėsi kova su ekshibicionistais pagarsėjusio Seimo nario Evaldo Jurkevičiaus šeima.

Jis pats buvo ką tik išėjęs iš vyriškosios tualeto dalies, kai greta moteriškosios pusės kilo triukšmas. Poilsiautojos susijaudinusios aptarinėjo ką tik matytą duobėje vyrą.

Vyrai bėglio nepavijo

„Mes stovėjome ir kalbėjome apie tai, ką matė moterys. Staiga mano vaikas pastebėjo prie įėjimo į tualetą po samanomis polietilenu pridengtą vaizdo kamerą. Jos objektyvas buvo nukreiptas į įėjimą į tualetą. Tuo pačiu metu kažkuri moteris sukliko. Būtent tada iš už tualeto stryktelėjo kažkoks vyras. Supratome, kad tai tas iškrypėlis. Aš ir dar du jauni vyrai leidomės vytis“, – apie sekmadienio įvykius pasakojo E.Jurkevičius.

Vyras iššoko iš skylės, esančios už pastato greta kanalizacijos šulinio. Beveik kvadratinio metro anga buvo pridengta keliomis faneros plokštėmis.

Gaudynės neužtruko. E.Jurkevičius atsiliko. Bandęs iškrypėlį nutverti vaikinas nugriuvo, o trečiasis nespėjo jam užbėgti už akių. Bėglys dingo miške.

Seimo narys apibūdino iškrypėlį. Jis galėtų būti apie 40 ar 45 metų, ne žemesnis nei 185 cm ūgio, banguotais, ne visai trumpais plaukais.

Laukdami policininkų, kuriuos iškvietė E.Jurkevičius, žmonės tualeto patalpoje kampe pridengtą šiukšlėmis rado dar vieną tokią pat vaizdo kamerą.

Įvykio vietą vėliau atidžiau apžiūrinėję pareigūnai įlindo per skylę tualeto galinėje sienoje, kuri veda į apatinę statinio dalį.

Ten aptikta trečia tokia pat kamera, vyro drabužiai, taburetė bei krūvelė senų daiktų, kuriuos greičiausiai paliko per žiemą čia gyvenęs benamis.

Įtariamąjį nufotografavo

Istorija tuo nesibaigė. Po kelių valandų grįždamas į Klaipėdą keltu E.Jurkevičius atkreipė dėmesį į pabėgusį iškrypėlį panašų vyrą.

Palaukęs, kol keltas pajudėjo, Seimo narys mobiliuoju telefonu kelis kartus nufotografavo nepažįstamąjį ir apie tai pranešė policijai.

Pareigūnai nespėjo privažiuoti prie Klaipėdos pusėje prisišvartavusio kelto, tad E.Jurkevičius pasekė įtariamą vyrą ir patruliams nurodė, kur šis nuėjo.

Policininkai sustabdė žmogų, užsirašė jo asmens duomenis ir perdavė juos bylą tiriantiems 1-ojo policijos komisariato pareigūnams. Tiesa, šis vyras buvo kitaip apsirengęs nei iš tualeto duobės pabėgusysis. Bėglys vilkėjo dėmėtais, panašiais į kariškus rūbais.

Pirmadienį pareigūnams dar nepasisekė apklausti seimūno nurodyto asmens ir sulyginti jo pirštų atspaudų su ant vaizdo kamerų paliktaisiais. Pareigūnai baiminosi be pagrindo apkaltinti žmogų. Kol kas jokių duomenų apie kriminalinę šio vyro praeitį nerasta.

Juostose – nieko klaikaus

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto duomenų apie asmenį rinkimą bei atvaizdo naudojimo. Už tai gresia baudžiamoji atsakomybė.

Tikėtina, kad įtariamąjį padės nustatyti pirštų atspaudai, rasti ant vaizdo kamerų.

Pareigūnams teks paplušėti, kol atskirs E.Jurkevičiaus žmonos ir dar vienos moters atspaudus nuo nusikaltėlio paliktųjų. Mat moterys smalsavo, kokia tai kamera, ir ją apčiupinėjo.

Pareigūnai tikino, kad pusvalandžio trukmės įrašuose apnuogintų genitalijų ar kitokių vaizdų, kurie galėtų versti nepatogiai jaustis moteris, nespėta užfiksuoti.

Tualeto duobėje rasti drabužiai leidžia spręsti apie įtariamojo sudėjimą. Rūbai, kaip ir bėglį mačiusių žmonių apibūdinimas, byloja, kad tai kiek aukštesnis nei vidutinio ūgio vyras.

Daiktiniais įrodymais tapo trys kasetinės vaizdo kameros „Sony“. Kiekviena jų šiuo metu kainuoja nuo 600 iki 900 litų.

Filmavo ir pernai

Nors tai pirmas atvejis, kai oficialiai tiriamas įtarimas dėl vaizdų tualete filmavimo, galima spėti, tas pats iškrypėlis tai darė ne pirmą kartą.

Pernai vasarą vieno dienraščio žurnalistė to paties tualeto duobėje taip pat matė vyrą, kuris ant galvos buvo prisitvirtinęs šviečiantį, o gal ir filmuojantį prietaisą.

Tąkart moteris nesikreipė į policiją. Kitų panašių pranešimų pareigūnai nesulaukė.

Apie Smiltynėje mūriniuose tualetuose pikantiškų vaizdų tykančius iškrypėlius klaipėdiečiams tekdavo išgirsti ir prieš kelis dešimtmečius. Ypač jie buvo pamėgę viešąjį tualetą netoli perkėlos, už margaspalvio Jūrų muziejų reklamuojančio pano.

Moterų klyksmai pamačius duobėje stebintį vyrą iš šio tualeto sklisdavo gana dažnai.

Panašus iškrypėlis šiurpindavo moteris Palangoje. Jis buvo prakiurdęs biotualeto sieną.

Ragina griežtinti bausmę

Išgirdęs apie moterų paplūdimyje pasirodžiusius ekshibicionistus, E.Jurkevičius suskubo viešai raginti įtarimų sukeliančius asmenis fotografuoti.

Pareigūnų perspėjimas, kad taip gali būti pažeistas niekuo dėtų žmonių privatumas, Seimo nario buvo atremtas paprastu argumentu – nekalto žmogaus tai nežeistų, nes tokie atvaizdai nebūtų platinami. O nusikaltimo atveju padėtų išaiškinti kaltininką.

Praėjusią savaitę E.Jurkevičius Seime įregistravo Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisą, kuria siekiama dešimteriopai padidinti baudą už viešą lytinių organų demonstravimą. Jo siūlymu, bauda už tokį moterų šiurpinimą turėtų siekti nuo 500 iki 1 tūkst. litų.

Teisininkams dar teks paplušėti išaiškinant, ar ir moterų pliaže nuogos besikaitinančios moterys taip pat turi būti baudžiamos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų