Pereiti į pagrindinį turinį

Skvero fontano remontui – ketvirtis milijono

2024-10-19 12:00

Danės skvero fontanas šį sezoną nedžiugino klaipėdiečių. Pernai per vasaros liūtį nepataisomai nukentėjusios po grindiniu esančios techninės fontano įrangos nespėta sutaisyti. Dabar aiškėja, kad modernaus fontano valdymo bloko remontui reikės bemaž ketvirčio milijono eurų.

Poreikis: potvynio sugadinto modernaus muzikinio fontano Danės skvere sutvarkymui prireiks nemažai lėšų.
Poreikis: potvynio sugadinto modernaus muzikinio fontano Danės skvere sutvarkymui prireiks nemažai lėšų. / Redakcijos archyvo nuotr.

Šiuolaikiškas muzikinis fontanas Danės skvere su projekcinėmis vaizdo instaliacijomis šią vasarą neveikė.

Jo įrangą pernai vasarą per liūtį gausiai užliejo vanduo, tad klaipėdiečių pamėgtas fontanas sezono nepabaigė ir rugpjūtį jau nebeveikė.

Techninė patalpa, kurioje yra visa programinė fontano įranga, buvo visiškai apsemta vandeniu.

Klaipėdos savivaldybės administracijos darbuotojai samdė ekspertus, kad būtų išsiaiškinta, dėl kieno kaltės užlietas fontano valdymo blokas.

Dabar vyksta viešieji pirkimai Danės fontano atnaujinimo darbams.

„Po viešųjų pirkimų procedūros bus galima pasakyti, kokia bus fontano sutvarkymo kaina. Jei neklystu, tam numatyta 220 tūkst. eurų. Kaip man perdavė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė, realiai reikia keisti visą įrangą. Kaip nuo tokių incidentų paskui apsidrausime? Turime surašę sąlygas, kad rangovai užtikrintų, jog į tą patalpą nepatektų ne tik vanduo, bet ir drėgmė“, – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas.

Fontano elektroninės valdymo įrangos patalpa, kuri buvo užlieta per 2023 m. vasaros potvynį, yra žemiau Dangės upės lygio.

Tad buvo svarstoma, galbūt visą fontano valdymo bloką iškelti į išorę, ant žemės, kad įvykus kokiam nors kataklizmui, nenutiktų panašūs dalykai.

Kas vis dėlto kaltas dėl potvynio sugadinto fontano, dar neaišku.

„Kol kas vyksta teisminiai procesai. Ieškinį dėl žalos atlyginimo savivaldybė pateikė“, – patikino A. Žukas.

Danės skvero fontano įrengimas kainavo per 800 tūkst. eurų.

Paties Danės skvero rekonstrukcija buvo vienas didesnių ir svarbesnių pastarųjų metų Klaipėdoje įgyvendinamų projektų, tam buvo skirta beveik 11 mln. eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų