Pereiti į pagrindinį turinį

Gatvės viduryje atsivėrė smegduobė

2015-08-04 03:00

Savaitgalį vairuotojai, važiavę Karklų gatve, turėjo akylai stebėti gatvę – pačiame važiuojamosios dalies centre atsivėrusi smegduobė grasino rimtais nemalonumais klaipėdiečių automobiliams.

Savaitgalį vairuotojai, važiavę Karklų gatve, turėjo akylai stebėti gatvę – pačiame važiuojamosios dalies centre atsivėrusi smegduobė grasino rimtais nemalonumais klaipėdiečių automobiliams.

Įkalė kuolą

Vairuotojai nusprendė patys pažymėti įgriuvą – apvynioję medinį kuolą specialia juosta, įstatė jį į ertmę asfalte. Toks vaizdelis vienus vairuotojus prajuokino, kiti gi pyko, kad situacija niekas nesirūpina. Išgąsčio galėjo sulaukti tie, kurie Karklų gatve namo patraukė jau sutemus, kai prieš automobilio nosį išvydo iš asfalto styrantį duobės žymeklį.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistė Alma Montvilienė aiškino, kad apie incidentą informacija buvo gauta pirmadienio rytą ir perduota įmonei "Klaipėdos vanduo".

Įmonės atstovai savivaldybę informavo, kad asfalto dangos įgriuva atsivėrė ties buitinių ir fekalinių nuotekų tinklo atšaka.

"Pastarosiomis savaitėmis labai jau daug tokių avarijų pasitaikė. Tinklai seni, o kone savaitę pylė liūtys, spėju, todėl tiek daug atsivėrusių duobių. Kiekvieną dieną gauname tokių pranešimų. Tačiau dažnai tik perduodame informaciją tinklų savininkams – įmonei "Klaipėdos vanduo" arba bendrovei "Klaipėdos energija". Mes tvarkome tik lietaus nuotekų avarijas, nes savivaldybei šie tinklai priklauso", – aiškino A.Montvilienė.

Pavojai tyko ties bažnyčia

Ne tik gyventojai, bet ir savivaldybės darbuotojai tampa atsivėrusių smegduobių fiksuotojais.

"Senvagės gatvėje patys pastebėjome keistai iškilusius asfalto plotus. Paaiškėjo, kad tai yra seni, nefunkcionuojantys šuliniai. Įmonė "Klaipėdos vanduo" patikrino ir išsiaiškino, kad funkcionuojančių šulinių ten nėra. Rangovams buvo nurodyta išlyginti asfaltą", – pasakojo Miesto tvarkymo skyriaus specialistė.

Tačiau pasitaiko atvejų, kai smegduobių tvarkymas įstringa dėl to, jog po jomis esantys komunikacijų tinklai priklauso privatiems savininkams.

"Pavyzdžiui, Tiltų gatvėje, kur ties įvaža atsivėrė įgriuva virš buitinių nuotekų šulinio, niekaip nepavyksta pradėti darbų, nes tinklai priklauso evangelikų liuteronų bažnyčiai. Bažnyčios atstovams išsiųstas raštas, tačiau atsakymo nepavyksta sulaukti", – prisiminė A.Montvilienė.

Šioje vietoje atsiradusios įgriuvos gali tapti spąstais pėstiesiems ar dviratininkams.

Ginčai tarp savininkų

Situacija dvi savaites neišsprendžiama ir dėl įgriuvos Herkaus Manto gatvėje. Dar prieš Jūros šventę centrinėje miesto gatvėje įsmuko šaligatvis. Paaiškėjo, kad po juo trūko nuotekų vamzdyno dalis, todėl virš vamzdyno buvusios šaligatvio plytelės ir įsmuko.

"Šie tinklai priklauso ne savivaldybei, o Herkaus Manto 27 ir 29 namo šeimininkams, todėl gedimą jie ir turi tvarkyti. Tačiau tinklų savininkai yra trys, kurių vieni išvykę į užsienį. Jiems niekaip nepavyksta susitarti, nors ir buvo išsiųstas nurodymas imtis įgriuvos sutvarkymo ir net nustatyti terminai darbams atlikti", – pasakojo savivaldybės darbuotoja.

Tai, jog pastaruoju metu mieste viena po kitos atsiveria smegduobės, A.Montvilienė paaiškino faktu, kad gatvių ir šaligatvių dangą ilgą laiką merkė vanduo.

"O ir patys tinklai yra seni. Matyt, silpnesnės vietos skyla, paplaunamos žemės ir atsiranda įgriuva. Labai dažnai medžių šaknys pridaro bėdų. Net senuosius keraminius lietaus nuotekų vamzdžius medžių šaknys pažeidžia. Tada atsiranda įgriuva, reikia šalinti medį ir kloti visiškai naujus tinklus", – paaiškino A.Montvilienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų