Pereiti į pagrindinį turinį

Į kiemus grįžta valytojai

2009-04-10 09:00
Į kiemus grįžta valytojai
Į kiemus grįžta valytojai / Remigijaus Ambrulaičio nuotr. Nešvara: dešimt dienų nevalomose daugiabučių namų teritorijose prisikaupė nemažai šiukšlių.

Šiandien savivaldybei ir namų valdoms pasirašius sutartis, vėl bus pradėti valyti daugiabučių namų kiemai, kurie netvarkyti nuo balandžio 1-osios.

Valys ir bedarbiai

Į darbą šiandien turėtų būti priimti ir atleisti kiemsargiai. „Kai kurie iš jų, žinodami, kad vėl pasirašysime sutartį su savivaldybe ir valytojus priimsime atgal, jau dabar avansu tvarkė kiemus, nes žino, kad tas šiukšles vis tiek reikės iškuopti“, – tikino šešias uostamiesčio namų valdas valdančios bendrovės „City Service“ Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Genys.

Tačiau ir jis, ir kitų namų valdų atstovai neslėpė, kad darbą gaus ne visi jį praradę valytojai, nes dalis darbuotojų bus priimti iš Darbo biržos.

Tai – išeitis, kad kiemai būtų valomi keturis kartus per savaitę net ir sumažėjus finansavimui iš savivaldybės biudžeto. Iš Darbo biržos atsiųstiems bedarbiams ir atlyginimus mokės ši įstaiga.

„Žinome, kad atleisti mūsų kiemsargiai užsiregistravo Darbo biržoje, todėl ir stengsimės juos susigrąžinti per viešųjų darbų programą“, – teigė „Vitės valdų“ ir „Debreceno valda“ direktorius Remigijus Valentinavičius.

Išeitis – trims mėnesiams

Tačiau sutartys tarp savivaldybės ir namų valdų bei naujas kiemų valymo finansavimo modelis galios tik tris mėnesius, kuriems praėjus, miesto valdžiai ir daugiabučių namų administratoriams vėl teks laužyti galvas, kaip valyti neturint pakankamai lėšų.

Šįkart namų valdoms taip pat skirta beveik 200 tūkst. litų mažiau nei jos prašė. Visų miesto daugiabučių namų teritorijos tris mėnesius bus tvarkomos už maždaug 550 tūkst. litų.

„Klaipėda“ rašė, kad šiųmečiame savivaldybės biudžete kiemų valymui numatyta vos 2 mln. litų, kai reikia 7 mln. litų.

Priima nemokamai

Dešimt dienų nevalant kiemų gyventojams akis ėmė badyti šiukšlynai. Problema išryškėjo todėl, kad balandis paskelbtas ir švaros mėnesiu.

Norėdami apsitvarkyti gyventojai gana aktyviai dalyvauja miesto valdžios paskelbtoje talkoje. Vakar savivaldybė jau buvo išdavusi 24 talonus, kuriuos pateikus bendrovei „Švaros diena“ bus nemokamai išvežamos surinktos šiukšlės.

Anot Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Jolantos Rimkienės, aktyviausi yra Tauralaukio gyventojai, pasišovę išvalyti Danės pakrantę prie Velnio akmens.

„Skambino ir trys gyventojai, kurie organizuoja talką savo daugiabučių namų kiemuose. Tačiau jiems pasiūlėme surinktas šiukšles sumesti į buitinių atliekų konteinerius“, – teigė J.Rimkienė.

Jos teigimu, aktyviai talkoje dalyvaus ir garažų bendrijos, kurios prašo talonų nemokamai išvežti nebenaudojamas padangas.

Jas nemokamai gali atiduoti ir visi klaipėdiečiai. Naudotos padangos priimamos bendrovėje „Kuusakoski“, esančioje Minijos g. 162, darbo dienomis nuo 8 iki 17 valandos. Vienas asmuo nemokamai gali atiduoti ne daugiau kaip keturias panaudotas lengvojo automobilio padangas. Čia galima atiduoti ir elektros bei elektroninės įrangos, metalinių pakuočių atliekas, eksploatuoti netinkamas transporto priemones bei akumuliatorius.

Vienas asmuo nemokamai gali atiduoti ne daugiau kaip keturias panaudotas lengvojo automobilio padangas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų