Pereiti į pagrindinį turinį

Į Latviją iš Klaipėdos kursuos mažiau autobusų

2012-11-02 14:29
Į Latviją iš Klaipėdos kursuos mažiau autobusų
Į Latviją iš Klaipėdos kursuos mažiau autobusų / Nerijaus Jankausko nuotr.

Šaltasis sezonas retina Klaipėdos autobusų parko klientų gretas. Katastrofiškai sumažėjus tarptautinių reisų, jungiančių uostamiestį ir Rygą, keleivių, įmonei teko griebtis nepopuliarių sprendimų.

Nuo spalio pradžios autobusai jau nebekursuoja maršrutu Klaipėda–Ryga per Liepoją, o nuo lapkričio 1-osios nebeliko ir 5.30 val. reiso per Šiaulius.

Klaipėdos autobusų parko eksploatacijos direktorius Gintautas Mockevičius ramino, jog susisiekimas su Latvijos sostine nenutrūks, nes išlieka 6.50 val. reisas per Šiaulius. O ir tokie priverstiniai tvarkaraščio pakeitimai esą laikini. Panaikintus reisus žadama atnaujinti nuo ateinančių metų gegužės.

„Įmonė negali dirbti nuostolingai, kai vos padengiamos degalų išlaidos. O kur dar atlyginimai vairuotojams, kitos sąnaudos? Gėda, kai autobusu važiuoja vos du trys žmonės“, – aiškino Klaipėdos autobusų parko atstovas.

Pasak pašnekovo, leisti į šiuos reisus mažesnius autobusus bendrovė galimybių neturi, tačiau abejojo, jog tai iš esmės pakeistų padėtį.

Klaipėdos autobusų stoties viršininkė Danutė Kubilienė neneigė, jog nelikus maršruto Klaipėda–Ryga per Liepoją teko išklausyti nepatenkintų keleivių pretenzijų.

„Nors sprendimas, ar uždaryti, ar ne, priklauso ne nuo mūsų, bet priekaištus tenka išklausyti mums. Tačiau, matyt, reisas jau buvo iki absurdo nuostolingas, jei jį panaikino“, – svarstė pašnekovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų