Pereiti į pagrindinį turinį

Į talką žygiuos ir valdininkai

2013-03-23 12:00
Į talką žygiuos ir valdininkai
Į talką žygiuos ir valdininkai / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdiečiai ir šiemet bus pakviesti savanoriškai iškuopti miestą nuo atliekų – pusantro mėnesio bus organizuojamos pavasarinės talkos, o balandžio pabaigoje vyks visuotinė švarinimosi akcija „Darom“.

„Tradicijos nesikeičia metai iš metų – iš pradžių apsišiukšliname, o paskui apsišvariname“, – kalbėdamas apie pavasarines talkas juokavo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Numatyta, kad šiemet vadinamasis švaros mėnuo Klaipėdoje prasidės balandžio 10 dieną, o baigsis gegužės 31-ąją.

Visą šį laikotarpį talkininkai, norintys padėti miestui išsivaduoti iš šiukšlių, uostamiesčio savivaldybėje galės gauti talonus, už kuriuos bus nemokamai išvežamos surinktos atliekos.

Savivaldybės darbuotojai taip pat parengs sąrašą vietų – nelegalių sąvartynų, kuriuos reikia sutvarkyti.

„Tos organizacijos, kurios norės dalyvauti pavasarinėse talkose, turės kreiptis į mus, o mes pasirūpinsime joms nurodyti tvarkytinas vietas“, – tvarką trumpai nupasakojo L.Dūda.

Jis patikino, jog pavasarinėje talkoje dalyvaus ir valdininkai. Kol kas tik nėra pasirinkta vieta, kurią jie tvarkys. „Pasirinksime pačią problemiškiausią vietą, kurios tvarkyti niekas nenorės“, – pabrėžė Miesto ūkio departamento direktorius.

Balandžio 27-ąją klaipėdiečiai tradiciškai bus kviečiami prisijungti prie visuotinės akcijos „Darom“. Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas ir akcijos organizatoriai pasirašė susitarimą, jog tokia akcija vyks ir Klaipėdoje, o savivaldybė jos organizatoriams padės, kuo galės.

„Kol kas jokių pagalbos prašymų nesulaukėme“, – teigė L.Dūda.

Dėl šios priežasties net buvo kilę gandų, kad „Darom“ akcija šiemet Klaipėdoje nevyks – esą išsiskirstė penkerius metus savanoriškai dirbęs organizacinis komitetas.

„Akcija uostamiestyje tikrai vyks, koordinatorius pasikeitė, bet tai jokios įtakos neturi“, – pabrėžė viešosios įstaigos „Mes darom“ direktorius Karolis Sargūnas.

Jis patvirtino, jog artimiausiu metu su savivaldybe bus derinamos vietos, kurias „Darom“ savanoriai balandžio pabaigoje turėtų iškuopti.

„Visus penkerius metus, kiek vyko akcija, daug dėmesio skyrėme miestams, gyvenvietėms tvarkyti. Šiemet mūsų tikslai platesni – norime, kad būtų sutvarkytos užmiesčių teritorijos, todėl joms ir skirsime didesnes pajėgas“, – apie pokyčius kalbėjo K.Sargūnas.

Pavasarinėms talkoms organizuoti iš Klaipėdos biudžeto kasmet skiriama keliasdešimt tūkstančių litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų