Anot Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) atstovų, kaip ir praėjusiais metais, prieš Jūros šventę, ši tarnyba organizavo tam tikrus mokymus asmenims, vykdžiusiems prekybą maisto produktais ir viešojo maitinimo patiekalų gamybą.
„Mokymų metu buvo pristatyti maisto saugos reikalavimai, laikymo sąlygos, ženklinimo taisyklės bei dažniausiai pasitaikantys pažeidimai panašaus pobūdžio renginiuose. Jūros šventėje veiklą vykdė beveik 300 maisto tvarkymo subjektų. Liepos 25–27 d. VMVT patikrino 136 maisto prekybos vietas ir 71 viešojo maitinimo. Dažniausiai nustatyti neatitikimai buvo dėl netinkamų maisto produktų laikymo sąlygų, ženklinimo informacijos teikimo, prekybos vietos ar asmens higienos laikymosi“, – nurodė specialistai.
Pasak jų, apie pastebėtus neatitikimus VMVT inspektoriai informavo prekybininkus vietoje, teikė rekomendacijas.
Dauguma nesklandumų buvo išspręsti čia pat – užtikrinant asmens, įrangos ir patalpų higieną, tinkamas produktų laikymo sąlygas, nefasuotų maisto produktų sufasavimą ir suženklinimą.
Dauguma prekybininkų trūkumus pašalino nedelsiant.
„Šventės metu VMVT glaudžiai bendradarbiavo su įstaigos „Klaipėdos šventės“ organizatoriais bei Klaipėdos miesto savivaldybės Administracinės veiklos, kontrolės ir prevencijos skyriumi. Vartotojų pranešimų dėl maisto kokybės ar jo tvarkymo VMVT negavo. Apsinuodijimo maistu protrūkių neužregistruota“, – informavo VMVT.
Naujausi komentarai