Pereiti į pagrindinį turinį

Per karščius – ir liūtys su perkūnija

2024-07-13 02:00

Kita savaitė Klaipėdoje – vasariška ir karšta, tačiau sulauksime ir liūčių su perkūnija. Sinoptikai prognozuoja, kad nuo trečiadienio į uostamiesčio paplūdimius ims plūsti poilsiautojai, kadangi iki pat sekmadienio kaitins saulė, pūs malonus vėjelis, įsivyraus ne žemesnė kaip 25 laipsnių temperatūra.

Vaizdai: poilsiautojai prie jūros turi progą pasigrožėti ir molą nutūpusiais kormoranais.
Vaizdai: poilsiautojai prie jūros turi progą pasigrožėti ir molą nutūpusiais kormoranais. / Vestos Jašinskaitės nuotr.

Šeštadienis bus debesuotas, apniukęs. Ryte dominuos nestiprus pietvakarių vėjas, kuris dieną, prasidėjus smarkioms liūtims su perkūnija, pakils iki 15–18 m/s. Nepaisant to, dieną bus tvanku, kaitins 24–25 laipsnių karštis.

Sekmadienio naktį numatomos liūtys, perkūnija. Vėjo kryptis ir stiprumas nesikeis, o temperatūra naktį sieks 16–18 laipsnių šilumos. Diena numatoma rami, pūs pietvakarių vėjas 5–10 m/s, išlįs saulė ir įšils iki 26–27 laipsnių.

Pirmadienio naktį temperatūra išliks panaši į sekmadienio. Vyraus nesmarkus vakarinių krypčių vėjas. Nei naktį, nei dieną lietus nenumatomas, tačiau dangus bus apniukęs. Temperatūra laikysis apie 22–24 laipsnius šilumos.

Antradienį vėl numatomos liūtys su perkūnija, ypač dieną. Tačiau oras išliks šiltas – naktį bus plius 14–16, o dieną – iki 23–25 laipsnių šilumos.

Nuo trečiadienio iki pat sekmadienio sinoptikai numato tik šiltus, vasariškus orus – liūčių nebebus, trauksis debesys, kasdien švies saulė.

Prognozuojama, kad naktimis įsivyraus rytų vėjas, dienomis – vakarinių krypčių, kuris sieks apie 6–11 m/s. Temperatūra trečiadienio, ketvirtadienio, penktadienio ir savaitgalio naktimis bus iki 16–18 laipsnių, o dienomis šils iki 23–25 laipsnių šilumos.

Sekmadienį numatoma, kad temperatūra pakils ir iki 27 laipsnių. Toks oras veikiausiai išliks ir iki paskutinės liepos mėnesio savaitės.