Pereiti į pagrindinį turinį

Keltai švartuosis Kruizinių laivų terminale

2009-11-14 05:00
Pabaiga: vieta, kur švartuosis keltai, Kruiziniame laivų terminale turėtų būti įrengta po pusantros savaitės.
Pabaiga: vieta, kur švartuosis keltai, Kruiziniame laivų terminale turėtų būti įrengta po pusantros savaitės. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Keltai, užtikrinantys susisiekimą su Smiltyne, laikinai dėl įgriuvusios Danės krantinės remonto darbų bus priversti švartuotis ne Senojoje perkėloje, o Kruizinių laivų terminale.

Šiuo metu čia vyksta statytos darbai ir jiems rengiama vieta. Šie darbai kainuos 80–90 tūkst. litų.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos direktorius infrastruktūrai Vidmantas Paukštė tvirtino, jog įmonė „Hidrostatyba“ Danės krantinės remontą planuoja pradėti po savaitės pusantros. Tiek truks ir švartavimosi vietos keltams Kruizinių laivų terminale įrengimas.

„Laukiame, kada informuos apie konkretesnę datą. Iš karto įspėsime Smiltynės perkėlos bendrovę, kad ruoštųsi pakeisti keltų švartavimosi vietą“, – komentavo direktorius.

V.Paukštė pripažino, jog keltais plaukiantiems keleiviams vieta Kruizinių laivų terminale nėra patogi. Kadangi nėra pasukamo tiltelio, jiems teks daryti lanką, kad pasiektų miesto centrą.

„Vieta suderinta su Smiltynės perkėlos bendrove. Greičiausiai bus rastas sprendimas, kaip žmonėms užtikrinti patogų susisiekimą. Gal suorganizuos autobusiuką?“ – svarstė direktorius.

V.Paukštė tvirtino, jog bandyta surasti ir kitą vietą, kurioje galėtų prisišvartuoti keltai, tačiau nesėkmingai. Šiaurės rage, kur keltai švartuodavosi Jūros šventės metu, šiuo metu vyksta statybos darbai.

Nuo pavasario, kai bus pastatytas pirsas, Šiaurės rage keltai švartuosis nuolat. Rengiant šį projektą, galvota ir apie papildomos vietos jiems įrengimą Kruizinių laivų terminale. Buvo numatyta, kad šie darbai kainuos apie 400 tūkst. litų, tačiau dėl lėšų trūkumo didelės apimties darbų buvo atsisakyta.

„Vieta keltams prisišvartuoti Kruizinių laivų terminale liks. Tai jie galės daryti esant blogoms oro sąlygoms, ištikus bėdai, vykstant įvairioms šventėms“, – komentavo V.Paukštė.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų