Pereiti į pagrindinį turinį

Keturračių vagims – teismo nuosprendis

2013-02-19 12:53
Keturračių vagims – teismo nuosprendis
Keturračių vagims – teismo nuosprendis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį keturračius vogusiems jauniems klaipėdiečiams, kurie šias transporto priemones parduodavo arba naudodavo braunantis į parduotuves.

Jeigu jauni vyrai būtų nufotografuoti ne teismo salėje, o kitoje aplinkoje, būtų sunku įtarti, kad jie yra nusikaltėliai.

2008 metų rugpjūčio pabaigoje iš Šilutės plento pradžioje esančios vienos bendrovės aikštelės buvo pavogtas per 37 tūkst. litų kainavęs keturratis. Vėliau šį brangų motociklą broliai Ronaldas ir Airidas Uosiai pardavė už pusšešto tūkstančio litų. 500 litų broliai pasidalijo, o 5 tūkst. litų atidavė Evaldui Ladzinui.

2010 metų birželio viduryje dar du keturračiai buvo pagrobti iš Klaipėdos autobusų parko teritorijos.

Teismo sprendime teigiama, jog surinkta pakankamai įrodymų, jog šias vagystes įvykdė E.Ladzinas ir Gediminas Kasperavičius, o motociklus parduodant tarpininkavo Stasys Gvažiauskas.

2009 metų spalio mėnesį buvo apvogta bendrovė „Klaibuta“. Per naktį vagys išnešė daugybę statybose bei remontuojant patalpas naudojamų prietaisų. Kaltais dėl šios vagystės pripažinti G.Kasperavičius, E.Ladzinas ir R.Uosis.

2010 metų liepos 23-iosios naktį G.Kasperavičius, E.Ladzinas, R.Uosis ir Eduardas Burdinas įsibrovė į parduotuvę, esančią Šilutės pl. 79. Čia jie buvo susiruošę pagrobti daug brangių elektrinių pjūklų, bet buvo sulaikyti prie durų.

Broliai Uosiai kaltinti ir disponavę nedideliu kiekiu kanapių.

G.Kasperavičius nuteistas kalėti pusantrų metų, E.Ladzinui tokios pat bausmės vykdymas atidėtas, E.Burdinas kalės 9 mėnesius, A.Uosio laisvė apribota dvejiems metams, R.Uosis nuteistas kalėti metus ir 8 mėnesius, S.Gvažiauskui skirta bauda.

Prokuroras teigė, kad, jo manymu, kaltininkams skirtos bausmės – pernelyg švelnios.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų