Pereiti į pagrindinį turinį

Kiemus valys pigiau

2009-04-07 09:00
Kiemus valys pigiau
Kiemus valys pigiau / Vytauto Liaudanskio nuotr. Laisvė: namų valdos pačios nustatys, kiek kartų per savaitę kiemsargiai tvarkys daugiabučių namų teritorijas.

Savivaldybė nepraranda vilties, kad šiemet kiemų valymui pakaks numatytų dviejų milijonų litų, nors reikėtų tris kartus daugiau.

Itin optimistiškai valdininkus nuteikė derybų su namų valdomis dėl kiemų valymo įkainių rezultatai.

Savivaldybės ir namų valdų atstovai sutarė susitikę vos du kartus.

Pradinė kaina, už kurią namų valdos pasiūlė valyti visų uostamiesčio daugiabučių namų teritorijas, – 740 tūkst. litų. Derybose pavyko kainą sumažinti iki maždaug 550 tūkst. litų. Taip savivaldybės biudžete liks beveik 200 tūkst. litų, skirtų kiemų priežiūrai. Šiuos pinigus bus galima išleisti kitą ketvirtį.

Savivaldybė ir namų valdos taip pat sutarė, kad nebus nustatoma, kiek kartų per savaitę kiemai turi būti valomi. Daugiabučius namus administruojančios bendrovės kiemuose tik turės užtikrinti švarą. Tikriausiai tai pasiekti padės ir Darbo biržos atsiųsti bedarbiai, kuriems atlyginimas bus mokamas iš viešųjų darbų programos, o tai reiškia, kad ne iš savivaldybės biudžeto.

Pastarąjį kartą savivaldybės ir namų valdų derybos dėl kiemų valymo kainos truko kone pusantro mėnesio. Jos prasidėjo pernai rugpjūtį, o buvo baigtos tik rugsėjo pabaigoje. Visą tą laiką kiemai nebuvo valomi.

Galiausiai sutartys tarp savivaldybės ir namų valdų buvo pasirašytos. Miesto valdžia įsipareigojo per pusę metų už kiemų valymą sumokėti 2 mln. 800 tūkst. litų. Pradinę kainą pavyko nuderėti maždaug 7 proc.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų