Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėda geriau dar negyvens

2010-12-11 12:00
Klaipėda geriau dar negyvens
Klaipėda geriau dar negyvens / Audriaus Bagdono (fotodiena.lt) nuotr.

Kitąmet Klaipėdos nelaukia geresnis gyvenimas, nors Finansų ministerija numato, kad lėšų į miesto iždą bus surinkta 30 mln. daugiau. Dalį šių pinigų uostamiestis turės grąžinti į šalies biudžetą.

Finansų ministerija nurodė, kad kitąmet į Klaipėdos biudžetą turi būti surinkta 372,8 mln. litų. Šiųmetinis pradinis miesto biudžetas siekė 341 mln., o patikslintas – 359 mln. litų.

Klaipėda pateko tarp keturių savivaldybių, kurios dalį lėšų turės grąžinti į valstybės biudžetą. Manoma, kad kitąmet jos surinks daugiau lėšų iš gyventojų pajamų mokesčio.

Be uostamiesčio, tarp tokių miestų donorų yra Kaunas, Panevėžys ir Palanga. Iš šių savivaldybių į šalies biudžetą ketinama susigrąžinti apie 30 mln. litų. Uostamiesčio dalis siekia 14,4 mln.

Savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė tvirtino, jog Finansų ministerijos nustatytas biudžeto surinkimo planas labai didelis. Gali būti, kad jo nepavyks įgyvendinti.

„Kad surinktume tiek lėšų iš gyventojų pajamų mokesčio, Klaipėdoje turi ekonomika atsigauti tiek, kad atsirastų daug naujų darbo vietų arba padidėtų darbo užmokestis. Priešingu atveju nepasieksime Finansų ministerijos nurodyto lygio“, – teigė A.Špučienė.

Pernai Finansų ministerija buvo numačiusi, kad šiemet į Klaipėdos miesto biudžetą turi būti surinkta 328 mln. litų.

Anot A.Špučienės, kitąmet Klaipėda gyvens taip pat, kaip šiemet – „sumažintai“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų