Pereiti į pagrindinį turinį

Gyventojai piktinasi: Klaipėdos geriamasis vanduo dvokia

2024-09-26 16:17

Klaipėdos centrinėje dalyje gyvenantys žmonės dvi dienas sprogdina socialinius tinklus klausinėdami, kodėl iš čiaupų bėga dvokiantis chemikalais vanduo. Paaiškėjo, kad priežastis paprasta, o chemikalų koncentracija vandenyje neviršija normas, tokį vandenį vartoti nepavojinga.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ vadovas Benitas Jonikas paaiškino, kad pakitęs vandens kvapas galėjo būti juntamas nuo trečiadienio, kai pradėtas vandens įrenginių gerinimas ir modernizavimas pirmojoje vandenvietėje, Liepų g. 49. Arčiausiai šių įrenginių nemalonus vandens tvaikas jaučiamas dar ir ketvirtadienį.

Įmonės vadovas patikino, kad iki vakaro šis tvaikas turėtų dingti, nes chemikalai, reaguodami su oru, suyra.

Į įrenginius pilami valgomosios druskos pagrindu pagaminti chemikalai, elektrolizės būdu atliekamas įrenginių dezinfekavimas.

„Natūralu, kad šis tvaikas gali priminti natrio hipochlorido, žmonių vadinamos „chlorke“, kvapą. Chemikalų kiekis geriamajame vandenyje yra itin mažas ir leidžiamos normos neviršija. Juo praustis ir vartoti maistui – saugu. Geriausias patarimas – įsipylus tokio vandens į indą, truputį palaukti, netrukus, gal per porą minučių, kvapas turėtų dingti“, – patikino bendrovės „Klaipėdos vanduo“ vadovas.

B. Jonikas atviravo, kad įmonės darbuotojai nuo trečiadienio vakaro sulaukė daugybės klaipėdiečių skundų ir paklausimų.

Kodėl apie tai nepranešta klaipėdiečiams įmonės tinklalapyje, B. Jonikas negalėjo atsakyti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų