Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiams kilo klausimų: kas laukia gėlynų?

2024-07-19 09:47

Atgimimo aikštėje prasidėjus pasiruošimui statybų darbams, klaipėdiečiams kilo klausimų – kas laukia gėlynų – ar jie bus tiesiog išmesti, o gal padovanoti miestiečiams?

Liepos pradžioje Atgimimo aikštė buvo aptverta statybine tvora, o įpusėjus mėnesiui, pamažu demontuojamos ir čia esančios granito plokštės. Šiems darbams pasibaigus, prasidės archeologiniai kasinėjimai.

Klaipėdiečiai domisi apie kelis Atgimimo aikštėje nuolatos matytus objektus – gėlynus, čia stovėjusį laikrodį ir Vytauto Vičiulio paminklinę plokštę.

Dalis gyventojų mano, kad gėles reikėtų padovanoti miestiečiams, šie jas pasodintų savo darželiuose. O laikrodžio Atgimimo aikštėje esą tikrai nereikia, kadangi vienas jau yra ant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro. Taip pat svarbu, kad būtų išsaugota paminklinė plokštė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės teigimu, savivaldybėje idėja padovanoti klaipėdiečiams gėles išties buvo svarstoma.

„Tačiau įvertinus, kad tai yra vienmetės gėlės, kurių gyvavimo laikotarpis netrukus baigsis, mat jos sodintos 2023 m. rudenį, šios minties buvo atsisakyta. Įvertinus artėjančią rekonstrukciją, pavasarinėmis gėlėmis 2024 m. pavasarį ši vieta nebuvo naujai apsodinta“, – sakė I. Kubilienė.

Kai turėsime sprendinį, informuosime.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas nurodė, kad laikrodis šiuo metu demontuotas, jam ieškoma kitos vietos.

„Buvo svarstyta keletas vietų, kur būtų galima jį perkelti. Kai turėsime sprendinį, informuosime“, – sakė A. Žukas.

Anot Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, po rekonstrukcijos laikrodis veikiausiai grįš į savo vietą.

Andrius Žukas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Stendą kartu su virš jo įrengtu laikrodžiu Atgimimo aikštę rekonstruosiančio rangovo prašymu nukėlė įmonė „JCDecaux Lietuva“. Tikimės, kad baigus Atgimimo aikštės tvarkymo darbus ir laikrodis, ir stendas grįš į ankstesnę vietą“, – kalbėjo V. Švedas.

Kalbant apie V. Vičiulio paminklinį akcentą, Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus dar liepos pradžioje tikino, kad šis asmuo nebus pamirštas.

„Turime žmogų, kuris paaukojo savo gyvybę, šioje aikštėje susideginęs už Lietuvos ir Klaipėdos laisvę. Šio atminties ženklo išsaugojimas privalo būti išlaikytas“, – tąkart sakė A. Vaitkus.

V. Vičiulis susidegino dėl Lietuvos nepriklausomybės tuometėje Lenino aikštėje 1989 m. naktį iš kovo 2-osios į 3-iąją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų