Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje likusius delfinus taip pat priglaus graikai

2010-07-26 05:00
Atsarga: muziejaus atstovai delfinams ieško ne tik laikinų namų, bet ir saugiausių būdų, kaip į juos žinduolius nugabenti.
Atsarga: muziejaus atstovai delfinams ieško ne tik laikinų namų, bet ir saugiausių būdų, kaip į juos žinduolius nugabenti. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Septyni Klaipėdos delfinariume gyvenantys delfinai vėl turės galimybę susitikti su savo draugais, nes jie tikriausiai bus išskraidinti į Graikiją, kur prieš kelis mėnesius buvo įkurdinti keturi uostamiestyje gimę žinduoliai.

Šiuo metu Graikijoje netoli Atėnų esančiame Atikos zoologijos sode-delfinariume vieši Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Ji su graikais derasi dėl sąlygų priimti dar septynis delfinus iš Klaipėdos. Juos iš pajūrio delfinariumo reikia išgabenti, nes rugsėjo viduryje prasidės pastato rekonstrukcijos pirmasis etapas.

Iš pradžių norėta septynis Klaipėdos delfinariumo delfinus įkurdinti Lietuvoje ar kaimyninėse šalyse.

Pasiūlymas viename savo baseinų priimti delfinus iš Klaipėdos buvo pateiktas Kauno savivaldybei, tačiau jos politikai gyvūnų neįsileido, nes esą vaikai nebeturėtų kur maudytis.

„Nei Lietuvoje, nei kaimyninėse šalyse neradome baseinų, kuriuos būtų galima pritaikyti delfinams, todėl reikėjo ieškoti kitų išeičių“, – teigė Lietuvos jūrų muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nika Puteikienė.

Muziejus pasiūlymų priimti delfinus sulaukė iš Graikijos, Turkijos ir net Kazachstano. Tačiau pirmiausia derybos pradėtos su graikais, nes šioje šalyje gerai jaučiasi prieš kelis mėnesius į Atikos zoologijos sodą išskraidinti keturi delfinai iš Klaipėdos.

„Svarbiausias derybų objektas – delfinų pergabenimo ir išlaikymo kaštai“, – neslėpė N.Puteikienė.

Ji teigė, jog realu, kad su graikais derybos pavyks ir delfinai bus išskraidinti į šią šalį.

„Delfinai iki rugsėjo vidurio dar bus Klaipėdoje, todėl vyksta jų pasirodymai“, – žmonių nuomonę, kad delfinų jau nebegalima pamatyti, paneigė N.Puteikienė.

Svečioje šalyje įkurdinti septyni delfinai į uostamiesčio delfinariumą turėtų grįžti kitų metų gegužę, nes tuomet ketinama baigti rekonstrukcijos pirmojo etapo darbus.

Už maždaug 10 mln. litų bus suremontuota žiūrovų salė ir baseinas, daug dėmesio skirta vaizdo bei garso technikai, leisiančiai modernizuoti pasirodymus.

Taip pat bus įrengta erdvi kavinė, rekonstruoti tualetai, fojė, sutvarkyta visa delfinariumo infrastruktūra, skirta klientams aptarnauti, įėjimas, kasos, informacinė sistema. Per rekonstrukciją pastatas bus apšiltintas, todėl pavyks sutaupyti pinigų jo priežiūrai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų