Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje – pirmasis „sniegas“?

2024-10-15 17:17 diena.lt inf.

Antradienį pietinėje uostamiesčio dalyje iškritusi kruša kai kuriems miesto gyventojams priminė sniegą.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ nariai dalijosi krušos vaizdais.

„Klaipėda, pirmas „sniegas“, – rašė moteris ir pasidalijo smulkių ledukų nuotrauka.

Klaipėdiečiai dalijosi, kad kruša krito Naujakiemio rajone.

Tiesa, pradėjus šviesti saulei, ledukai netruko ištirpti.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos paaiškino, kaip susiformavo kruša.

„Pietinėje Klaipėdos miesto dalyje iškrito ledukai, kuriuos dalis žmonių galėjo palaikyti pirmuoju sniegu. Vis dėlto tai buvo tik kruša. Tokie krituliai susiformavo šaltai oro masei judant iš šiaurės vakarų virš sąlyginai labai šiltos (+12...+15 °C) Baltijos jūros. Dėl to virš jūros užslinkęs oras tampa labai nestabiliu (didelis terminis kontrastas) ir formuojasi kamuoliniai lietaus debesys. Panašiai kaip vasarą. Vėliau vėjas juos atgena iki mūsų šalies. Iš tokių debesų ne tik trumpai ir intensyviai palyja, bet ir siaurame ruože gali iškristi 0,5–1 cm kruša, o taip pat sugriaudėti perkūnija. Vis dėlto pastarosios mūsų žaibų aptikimo sistema šiandien neužfiksavo“, – feisbuke rašė Hidrometeorologijos tarnyba.

Sinoptikės Elvyros Latvėnaitės teigimu, nuo trečiadienio su sausais, šviesesniais orais anticiklonas „Werner“ pasieks Baltiją ir Rytų Europą, vėliau šiek tiek pasislinks į rytus ir šalia mūsų turėtų pasilikti šią savaitę ir kitos savaitės pradžioje. Anot jos, kol kas vėsesnis oras nesitrauks, tad naktys bus vėsios, dienos irgi nešiltos.

Trečiadienį be ženklesnio lietaus, naktį ir rytą nusidrieks rūkas. Vėjas nepastovus 4–8 m/s. Naktį -1–2°C, dirvos paviršiuje šalnos -2–6°C, Kuršių nerijoje – 6–8°C, dieną – 9–12°C, vėsiausia rytuose, šiaurės rytuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų