Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos biudžete – papildomi milijonai

2010-11-16 05:00
Prioritetas: daugiausia pinigų – 2,3 mln. litų – iš papildomai į biudžetą gautų pinigų atiteks vežėjams.
Prioritetas: daugiausia pinigų – 2,3 mln. litų – iš papildomai į biudžetą gautų pinigų atiteks vežėjams. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Klaipėdos savivaldybė didina šiųmečio biudžeto išlaidas. Papildomai pinigų bus skirta ir valdininkų darbo užmokesčiui.

Miesto politikai turėtų pritarti, kad biudžeto išlaidos būtų padidintos iki 357,069 mln. litų – maždaug 2,75 mln. litų daugiau, nei iki šiol buvo numatyta į miesto piniginę surinkti pinigų.

Biudžetas didinamas, nes papildomai gauta 144 tūkst. litų socialinėms išmokoms ir kompensacijoms. Tačiau daugiausia – 2,56 mln. litų – papildomoms išlaidoms bus skirta pinigų iš gerai renkamo gyventojų pajamų mokesčio.

"Biudžeto išlaidas didiname ne todėl, jog gerai renkame pajamas, tačiau todėl, jog trūksta pinigų kai kurioms paslaugoms. Didžioji dalis pinigų, kuriais didinamos išlaidos, atiteks vežėjams kompensacijoms už lengvatas turinčių keleivių vežimą. Jiems nebuvo numatyta pinigų už spalį ir lapkritį. Trūksta apie 2,3 mln. litų, tad juos ir skirsime", – aiškino savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė.

955 tūkst. litų papildomai teks skirti Lypkių gyventojų iškeldinimui iš Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos.

"Šią sumą keliems žmonėms priteisė teismas ir antstoliai mums ją nurašė nuo sąskaitos. Šias išlaidas reikia kompensuoti, o kitąmet jas galbūt atgausime iš valstybės", – vylėsi finansininkė.

205 tūkst. papildomai bus skirta savivaldybės tarnautojų darbo užmokesčiui. Anot R.Kambaraitės, pinigų prisireikė todėl, kad vieną savaitę darbuotojai liktų be algų, mat neįmanoma tiksliai suplanuoti atlyginimams reikalingų išlaidų.

"Vienoms sritims pinigų skiriame papildomai, tačiau kitose sferose finansavimą sumažiname. Pavyzdžiui, miesto tarybos nariams nebus skirta 86 tūkst. litų, kuriuos buvo numatyta išleisti jų komandiruotėms, kvalifikacijos kėlimui, išmokoms padengti kanceliarines išlaidas, nes kai kurie politikai jų atsisakė", – tvirtino R.Kambaraitė.

Miesto biudžetą politikai šiemet tikslino jau kelis kartus. Pirminis patvirtintas variantas buvo 341,2 mln. litų, o dabar jau sieks apie 357,1 mln. litų. Tačiau iki metų pabaigos jis dar gali išaugti, nes socialinėms išmokoms ir kompensacijoms trūksta apie 3 mln. litų ir jų tikimasi sulaukti gruodį.

2009 m. pirminis biudžetas siekė 395,1 mln. litų, tačiau per kelis kartus jo išlaidos buvo sumažintos iki 357,8 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų