Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos mieste mažės tyliųjų zonų

2013-06-19 19:00
Klaipėdos mieste mažės tyliųjų zonų
Klaipėdos mieste mažės tyliųjų zonų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdoje planuojamų nustatyti viešųjų tyliųjų zonų skaičius sumenko. Vietoj keturių vietų, kuriose būtų leidžiamas iki 50 decibelų stiprumo triukšmas, liks tik trys. Atlikus tyrimus, atsisakyta ir tyliųjų gamtos bei aglomeracijos zonų.

Skulptūrų parkas netenka galimybės tapti tyliąja viešąja zona. Siūlymo atsisakoma dėl atsirandančių veiklos apribojimų šalia esantiems viešosios paskirties objektams.

Teigiama, kad šalia parko esantis Tautinių kultūrų centras, atviros teniso aikštelės, Klaipėdos universiteto Menų fakultetas ir kitos įstaigos vykdo veiklą, kuri gali neatitikti tyliajai zonai keliamų garso standartų.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė teigė, kad artimiausio miesto tarybos posėdžio metu bus siūloma nustatyti tris tyliąsias viešąsias zonas – Kauno gyvenamojo rajono pėsčiųjų tako, tarp Žardininkų ir Vingio gyvenamųjų rajonų esančių pėsčiųjų takų, Klaipėdos miško dalies nuo Vasaros estrados iki Labrenciškių gyvenamojo rajono su pėsčiųjų–dviračių taku.

Klaipėdoje jau yra nustatyta viena tylioji zona, kuri buvo patvirtinta dar 2005 m. Tai – gyvenamųjų namų kvartalas tarp Kauno, Paryžiaus Komunos gatvių, Šilutės plento ir Taikos prospekto. Ją siūloma naikinti, nes į naujai parengtą 6 ha bendro ploto Kauno rajono pėsčiųjų tako zoną nebepatenka gyvenamieji pastatai, vaikų ugdymo įstaigos ir komerciniai objektai.

Kaip teigė J.Asadauskienė, nebeplanuojama nustatyti ir tyliųjų gamtos bei aglomeracijos zonų. Atlikus reikiamus triukšmo tyrimus, paaiškėjo, kad zonų, atitinkančių keliamus reikalavimus, nėra.

„Teoriškai tyliąja gamtos zona būtų galima laikyti paskutinį trečdalį Vilhelmo kanalo, bet ši teritorija priskirta Klaipėdos miesto 3-iosios vandenvietės griežto režimo sanitarinei apsaugos zonai, kurioje lankytojai nepageidaujami. Be to, “Klaipėdos vanduo„ šioje vietoje ketina statyti vėjo jėgaines “, – teigė J.Asadauskienė.

Tyliąją aglomeracijos zoną galima nustatyti didžiajai daliai Smiltynės, jei tai būtų gyvenamoji teritorija. Tačiau joje gyvena tik 37 gyventojai, iš jų – visi padrikai Smiltynės gatvėje, kurioje triukšmo rodiklis didesnis nei reikalaujama.

Atsižvelgiant į projektuojamus ir įgyvendinamus miesto plėtros planus, siūlyti tyliųjų aglomeracijos zonų nustatymo Girulių gyvenamajame rajone ir Danės upės slėnyje, negalima.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų