Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos miesto tarybos etikos sargas apkaltintas nedarbu

2013-02-07 10:47
Klaipėdos miesto tarybos etikos sargas apkaltintas nedarbu
Klaipėdos miesto tarybos etikos sargas apkaltintas nedarbu / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Virš miesto tarybos Etikos komisijos pirmininko Jurijaus Šeršniovo galvos susikaupė juodi debesys. Kelių uostamiesčio visuomeninių judėjimų atstovai kreipėsi į Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską ir kitus politikus, kad J.Šeršniovas būtų pašalintas iš einamų pareigų.

Etikos komisijos pirmininkas visuomenininkų nemalonę užsitraukė todėl, kad esą nepasistengė, kad tinkamai būtų nagrinėjamas jų pateiktas skundas.

Iniciatyvūs klaipėdiečiai dar sausio 16 d. Etikos komisijai pateikė raštą, kuriuo prašo išnagrinėti, ar miesto tarybos narys Mindaugas Žilys nepažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso principų, nes jis kaip verslininkas esą nusižengia teisės aktams, negana to, įžeidinėja visuomenininkus.

„Nors skundą pateikėme sausio 16 d., Etikos komisijos pirmininkas iki šiol nesiėmė jokių veiksmų, kad jis būtų nagrinėjamas. Komisijos nuostatuose numatyta, kad ji tyrimą turi pradėti ne vėliau kaip po 10 dienų nuo skundo gavimo. Todėl ir manome, kad pirmininkas tiesiog nesusitvarko su savo pareigomis“, – įsitikinusi buvo raštą merui V.Grubliauskui dėl pokyčių Etikos komisijoje pasirašiusi visuomeninio judėjimo „Klaipėdieti! Atgaivink savo miesto parką“ vadovė Jolanta Norkienė.

Ji pabrėžė ir tai, jog neseniai buvo pakeista Etikos komisijos sudėtis – į ją įtraukti penki seniūnaičiai, todėl esą būtina perrinkti ir pirmininką.

„Jei seniūnaičiais pasipildžiusi komisija nuspręs, kad reikia keisti pirmininką, tai tegul ir keičia. Tikrai nesilaikau įsikibęs šių pareigų“, – tikino J.Šeršniovas.

Jis teigė, kad Etikos komisijos posėdžio, kuriame būtų nagrinėjamas visuomenininkų surašytas skundas dėl miesto tarybos nario elgesio, nešaukė todėl, kad laukė, kol bus patvirtinta nauja komisijos sudėtis.

„Galėjau sušaukti posėdį, bet arba į jį niekas nebūtų atėjęs, kaip buvo pastaruoju metu, arba paskui būčiau apkaltintas, kad posėdis buvo neteisėtas, nes žinojau, kad komisijos sudėtis turi keistis ir nepalaukiau tokio sprendimo“, – aiškino J.Šeršniovas.

Pirmasis Etikos komisijos posėdis, kuriame jau dirbs ir seniūnaičiai, vyks šiandien.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų