Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos pareigūnai saugumui kelyje skirs itin daug dėmesio

2024-09-13 07:00

Prasidėjus mokslo metams eismas gatvėse staiga suintensyvėja. Tėveliai skuba nuvežti savo atžalas į mokyklas, skuba ir pradedantieji vairuotojai – studijuoti iš kitų miestų į Klaipėdą atvykę studentai. Šį mėnesį policijos pareigūnai skirs itin daug dėmesio eismo saugumui užtikrinti.

Neseniai vairuotojo pažymėjimą gavę jaunuoliai gal ir tinkamai vairuoja savo gimtuosiuose miestuose, tačiau eismas visur skirtingas.

Ne pirmus metus studijuojantieji net perspėja jaunesniuosius – siūlo kelias savaites važinėti viešuoju transportu ir susipažinti su miestu, esą taip bus lengviau išvengti spūsčių, nemalonių situacijų ir eismo įvykių.

Tiek patyrę vairuotojai, tiek nepatyrę turi įgiję skirtingus vairavimo įgūdžius.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė pabrėžė, jog vairuotojo elgesys kelyje nelabai priklauso nuo jo amžiaus.

„Pareigūnai neskirsto žmonių, susiduriama ir su patyrusiais vairuotojais, kurie padaro žioplų klaidų ir sukelia eismo įvykius, kitais atvejais, pradedantieji vairuotojai, kaip tik vairuoja atsargiai ir yra atidūs, bet, aišku, turbūt ne visi. Tiek patyrę vairuotojai, tiek nepatyrę turi įgiję skirtingus vairavimo įgūdžius“, – aiškino A. Kažukauskienė.

Asta Kažukauskienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pareigūnai visą rugsėjo mėnesį itin didelį dėmesį skirs saugumui gatvėse ir keliuose užtikrinti. Jie tikrins vairuotojų blaivumą, ypač mokyklinių, maršrutinių autobusų ir kitų transporto priemonių, vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų.

Vyks trumpalaikės prevencinės priemonės, skirtos ir jauno amžiaus vairuotojams, tikrinama, kaip nepilnamečiai, vairuojantys dviračius, elektrinius paspirtukus, mopedus, laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Kelių policijos duomenimis, šiais metais per pirmąją rugsėjo savaitę mieste registruoti 9 įskaitiniai eismo įvykiai, juose sužaloti 9 asmenys. Tuo pačiu laikotarpiu, pernai uostamiestyje užfiksuoti 4 įskaitiniai eismo įvykiai, sužaloti 4 asmenys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų