"Laikas yra įtemptas, karantinas slegia visus, todėl bent penktadienį, švenčiant Pyragų dieną, smagu trumpam atsipūsti. Kepiniai nėra mano stiprioji pusė, bet suktis virtuvėje aš mėgstu. Šį kartą kepiau trijų sluoksnių šokolado ir varškės pyragą", – pasakojo A. Burba.
Dėl pandemijos tradicinės Pyragų dienos šventės policijos pareigūnai atsisakė. Kiekvienas skyrius stengiasi vengti bereikalingo bendravimo su kitais padaliniais.
"Kol kas rajono komisariate neturime susirgimų. Nė vienas nenori būti tuo pirmuoju", – juokavo A. Burba.
15 metų policijos dirbantis A. Burba tikino, jog ši profesija turi ypatingą bruožą.
"Kiekviena diena – vis kitokia, niekada nebūna nuobodu. Tačiau niekada nežinai, kas nutiks", – pripažino vyras.
A.Burba pasidaliji receptu, kaip iškepti šį sluoksniuotą pyragą.
"Pirmiausia į kepimui skirtą skardą pilama šokolado, tada varškė masė ir ant viršaus – dar vienas šokolado tešlos sluoksnis. Varškės masė neturi būti per skysta, nes kepant pyrago centras įkris, ir kepinys neatrodys gražiai. Yra čia niuansų ir paslapčių", – patikino A. Burba.
Šokoladinei pyrago masei reikės 120 gramų kambario temperatūros sviesto, 200 g cukrus, dviejų kiaušiniai, 80 g miltų, 30 g juodosios kakavos, pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, tiek pat druskos, 50 g tirpinto juodojo šokolado, 60 g migdolų miltų. Varškės masei – 70 g kambario temperatūros sviesto, 220 g varškės, 70 g cukraus, dviejų valgomųjų šaukštų miltų, 1,5 kiaušinio, jei didesnis, užtenka vieno.
Naujausi komentarai