Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos savivaldybė kraustysis į "Viktoriją"?

2016-02-09 04:00

Uostamiestyje dairomasi, kur būtų galima perkelti miesto savivaldybę. Vienas variantų – Klaipėdos centre esantis rekonstruojamas viešbučio "Viktorija" pastatas.


 

Uostamiestyje dairomasi, kur būtų galima perkelti miesto savivaldybę. Vienas variantų – Klaipėdos centre esantis rekonstruojamas viešbučio "Viktorija" pastatas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas patvirtino, kad toks siūlymas yra gautas iš įmonės, kuriai priklauso pastatas.

"Gavome pasiūlymą ir tiek. Kol kas nėra sprendžiama, ar jį priimsime. Manau, kad tai tik vienas pasiūlymų. Galvojame apie įvairias alternatyvas", – tvirtino direktorius.

S.Budinas atkreipė dėmesį, kad galimybių studijoje, kurioje buvo aiškinamasi, kaip pagerinti savivaldybės sąlygas darbuotojams, buvo nurodyta, kad ji turėtų įsikurti kažkur netoli dabartinės vietos.

Galimybių studija miesto tarybos kolegijai buvo pristatyta praėjusių metų balandį. Pateikti penki variantai.

Kadangi tai buvo paskutinis praėjusios kadencijos tarybos posėdis, buvo atmestas tik pirmasis variantas, tai yra nieko nekeisti. Naujai išrinktai tarybai palikta išsirinkti priimtiniausią variantą.

Pasak S.Budino, vienas variantų buvo, kad savivaldybė galėtų įsikurti vadinamojoje Mėmelio miesto teritorijoje.

"Kadangi pradedamas rengti šio sklypo detalusis planas, veikiausiai sulauksime siūlymo ir iš jų", – prognozavo direktorius.

Pasak jo, taip pat buvo nurodyta, kad naujas verslo centras galėtų atsirasti privačiose teritorijose. Pavyzdžiui, įmonės "Klaipėdos laivų remontas" teritorijoje šalia Kruizinių laivų terminalo.

Galimybių studijos rengėjai siūlė savivaldybei ir nuomotis patalpas. Tuo metu tinkančiu objektu įvardytas "Vitės" verslo centras. Tada teigta, kad šiame vieninteliame pastate tilptų 480 darbuotojų.

Savivaldybei siūlyta ir atnaujinti dabartinius pastatus Liepų gatvėje. Taip pat – pastatyti pastatą, panaudojant stovėjimo aikštelę.

S.Budinas nekomentavo, ar viešbučio "Viktorija" pastatas būtų tinkamas savivaldybei.

"Kol nėra apibendrinimų, sunku ką nors pasakyti. Svarstome įvairius variantus", – dar kartą tikino direktorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų