Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos savivaldybė neišnaudoja arenos

2013-02-19 15:22
Klaipėdos    savivaldybė    neišnaudoja   arenos
Klaipėdos savivaldybė neišnaudoja arenos / Vytauto Petriko nuotr.

Uostamiesčio savivaldybė vėl šiek tiek pritrūko fantazijos galvodama, kokius nemokamus renginius ji galėtų surengti Klaipėdos arenoje.

Koncesijos sutartyje tarp Klaipėdos savivaldybės ir arenos valdytojų numatyta, jog šie per metus turi leisti keturias dienas savivaldybei sporto ir pramogų kompleksu naudotis nemokamai. Kitaip tariant, joje organizuoti renginius ir nemokėti nuomos, kuri už dieną siekia keliasdešimt tūkstančių litų.

Tačiau uostamiesčio savivaldybė arenos valdytojus informavo, kad šiemet ji ketinanti organizuos tris renginius.

Numatyta, jog Klaipėdos arenoje bus minima Kovo 11-oji, kovo 22 dieną bus organizuojama Vydūno tarptautinė konferencija apie sveiką gyvenseną, o birželio 29 dieną vyks Pasaulio lietuvių sporto žaidynių uždarymo šventė. Visi šie renginiai bus nemokami.

„Viena diena kol kas yra likusi neužimta, nes dar neapsispręsta dėl konkretaus renginio. Savivaldybės skyriai dar teikia pasiūlymus ir jie yra analizuojami“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjo pavaduotojas Edvardas Simokaitis.

Tačiau jei valdininkai nesuskubs Klaipėdos arenos valdytojams pranešti, kurią dieną jie norės rezervuoti dar vienam renginiui, didžiausios uostamiesčio erdvės po stogu gali ir visai nebegauti.

„Koncesijos sutartyje numatyta tvarka, prieš kiek laiko savivaldybė turi pranešti, kokiomis dienomis pageidauja naudotis arena. Savivaldybė ir pernai tokią tvarką pažeidė, ir šiemet pažeidžia. Mes žiūrime geranoriškai, tačiau reikia suprasti, jog pirmumo teisė yra mūsų, nes arenoje mes vykdome veiklą. O jei netikėtas renginys nukrenta vidury metų, tuomet lieka tik ieškoti kompromisų“, – teigė uostamiesčio areną valdančios bendrovės „Klaipėdos arena“ direktorė Jolita Krickė.

Praėjusiais metais savivaldybės valdininkai buvo sugalvoję vos du renginius, kuriems reikėjo Klaipėdos arenos.

Joje buvo organizuotas Vasario 16-ajai skirtas koncertas, o gruodžio pradžioje vyko kalėdinės vaikų globos namų iš visos Lietuvos žaidynės. Jas organizavo viena viešoji įstaiga, o savivaldybė, pasinaudojusi savo turimomis privilegijomis, leido šventę organizuoti arenoje.

„Nors ir ne mano reikalas, norėčiau šiek tiek apginti savivaldybę. Reikia suprasti, kad ji nemokamai gauna tik arenos erdvę, o renginio turiniu turi pasirūpinti pati. Turinys kainuoja, o galbūt miesto biudžete tokiems dideliems renginiams nebuvo numatyta pinigų“, – svarstė J.Krickė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų