Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos senamiestyje – eismo pokyčiai

2013-05-15 16:12
Klaipėdos     senamiestyje – eismo pokyčiai
Klaipėdos senamiestyje – eismo pokyčiai / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos senamiestyje vairuotojams teks pakeisti savo įpročius, nes nuo šiandien Žvejų gatvėje bus ribojamas eismas. Taip siekiama ją paversti pėsčiųjų bulvaru, tačiau verslininkai tokį sumanymą kritikuoja.

Vakar darbininkai jau pastatė kelio ženklus, informuojančius, kaip organizuojamas eismas Žvejų gatvėje.

Saugaus eismo komisija maždaug prieš mėnesį nusprendė, kad į Žvejų gatvę automobiliai galės įvažiuoti tik iš Vežėjų gatvės ir judėti viena kryptimi Teatro gatvės link.

Įvažiuoti iš kitų gatvelių draus ne tik ženklai, bet ir fizinės kliūtys.

Žvejų gatvėje ne tik bus ribojamas eismas, bet ir draudžiama statyti automobilius. Juos bus galima palikti tik greta gatvės esančiose dviejose aikštelėse. Gyventojai savo automobilių taip pat negalės statyti Žvejų gatvėje. Jie privalės pasinaudoti teise automobilius statyti 200 m spinduliu aplink savo namą.

Eismo ribojimai Žvejų gatvėje bus panaikinti tik rugsėjo 30 d.

Sprendimą vieną judriausių senamiesčio gatvių paversti panašia į pėsčiųjų alėją jau įvertino Klaipėdos senamiesčio verslininkai. „Mūsų sąjungos narių, kurie turi kavines Žvejų gatvėje, atsiliepimai nekokie. Jų nuomone, gatvės uždarymas neduos nieko gero, nes ant bruko lauko kavinių pastatyti neįmanoma, tai yra utopija. Eismo ribojimas tik apsunkins žmonėms patekimą į senamiestį“, – teigė Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos pirmininkė Loreta Beržinskienė.

Jos teigimu, iš pradžių buvo svarstyta ant grindinio kloti lentas, o ant jų statyti lauko kavinių staliukus ir kėdes. Tačiau esą – tai didelė investicija, nes lentos būtų naudojamos tik kelis mėnesius, o paskui visus metus jas reikėtų kažkur sandėliuoti ir už tai mokėti.

„Todėl sumanymas Žvejų gatvėje riboti eismą yra nei šioks, nei toks. Daroma tai, ko nereikia daryti, sprendžiama tai, ko nereikia spręsti. Manau, kad pirmiausia šį klausimą reikėjo gerai išdiskutuoti su verslininkais“, – įsitikinusi L.Beržinskienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų