Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos senjorų susitikimų idėja gimė Taline

2016-03-20 16:16

Dešimtys uostamiesčio senjorų sekmadienio pavakarę jaukiai leido Šv. Kazimiero parapijoje. Klaipėdiečiai ne tik klausėsi paskaitų apie teisinę pagalbą bei medikamentų vartojimą, bet pasimėgavo ir kapelos „Ryto pašvaistė“ koncertu.

„Eglės“ seniūnaitijos seniūnaitė Danutė Galvelienė, kuri prisidėjo organizuojant šią popietę pasakojo, kad bendruomenės susitikimų idėja pradėta įgyvendinti dar Senjorų metais.

„Tokie mūsų renginiai vyksta periodiškai. Susitikimų metu pas mus paprastai apsilanko gydytojai bei kitų sričių specialistai ir skaito pranešimus aktualiomis temomis“, – teigė D. Galvelienė.

Sekmadienį susirinkusiems gyventojams buvo pasakojama apie valstybės garantuojamą teisinę pagalbą bei antimikrobinių preparatų naudojimą.

Tai, kad temos susirinkusiems buvo aktualios ir įdomios liudijo po pranešimų pasipylę klausimai. Dauguma susirinkusiųjų gavo jiems naudingos informacijos bei konsultacijų, kurių tikino pasigedę varstant įvairių institucijų duris.

Klaipėdiečiai džiaugėsi atėję į renginį dar ir todėl, jog pabendravo su bendraminčiais, pasivaišino kava bei arbata, smagiai lingavo pagal kapelos „Ryto pašvaistė“ atliekamą muziką.

Seniūnaitė pastebėjo, kad į periodiškai organizuojamus susitikimus paprastai ateina iki šimto žmonių. Dauguma jų organizatoriams spaudžia ranką ir dėkoja, kad net ir pasibaigus Senjorų metams susitikimų bei vakaronių tradicija nenutrūko.

„Susirinko senjorai, kurie prie šių susitikimų jau įprato, jiems svarbus bendravimas, bendruomeniškumas. Esame tarp žmonių, bet esame labai vieniši“, – pastebėjo D. Galvelienė.

Vasarą uostamiesčio senjorai bei keli seniūnaičiai keliavo į Botanikos sodą, kur surengė nedidelę iškylą. Taip pat aktyvūs klaipėdiečiai šiltai prisimena šių metų kelionę laivu po Kuršių marias.

D. Galvelienė pasakojo, idėja suburti senjorus jaukiems susitikimams jai gimė kiek anksčiau gyvenant Taline. Pašnekovė prisiminė ten itin mėgusi vieną senjorų kavinę, kuri viliodavo išskirtinai skaniais pyragaičiais.

„Ateidavome į tą kavinukę vien dėl pyragaičių. Tuomet žiūrėdavau į pagyvenusius, tačiau gerai nusiteikusius ir jaukiai laiką leidžiančius žmones. Tai man buvo labai gražu. Todėl norėjau ir čia ką nors panašaus padaryti“, – prisipažino seniūnaitė.

Todėl pašnekovės teigimu, šios susitikimų tradicijos nutraukti neplanuojama. Atvirkščiai – tikimasi pritraukti dar daugiau aktyvių uostamiesčio senjorų bei organizuoti daugiau įdomių veiklų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų