Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijai – naujas stogas

2009-07-07 12:01
Pokyčiai: jau kurį laiką S.Šimkaus konservatoriją supanti tvora išduoda apie čia vykstantį remontą.
Pokyčiai: jau kurį laiką S.Šimkaus konservatoriją supanti tvora išduoda apie čia vykstantį remontą. / Prano Jankausko nuotr.

Kelis dešimtmečius remonto nemačiusi Klaipėdos S.Šimkaus konservatorija naujus mokslo metus pasitiks šiek tiek atsinaujinusi.

Mokykloje šią vasarą pakeisti langai, dengiamas naujas stogas.

Šiemet įstaigos remonto darbams skirta milijonas litų.

Anot S.Šimkaus konservatorijos direktoriaus pavaduotojo ūkiui Nerijaus Čapo, mokykla didesnio remonto nebuvo mačiusi nuo įsikėlimo į dabartines patalpas 1960 metais.

Daugiau nei prieš gerus dešimt metų remontuotas tik mokyklos stogas, kuris pastaruoju metu jau buvo kiauras.

N.Čapas apgailestavo, jog dėl ekonominės krizės numatyto kapitalinio mokyklos remonto nebus galima atlikti iš karto. Jis vyks pamažu.

Įstaigos remontas pradėtas planuoti dar 2005 metais. Pinigų iš valstybės investicinės programos šiemet skirtas tik vienas, o ne žadėti 9 milijonai litų.

Tad iš numatytų darbų pinigų pakako tik langams pakeisti, uždengus stogą darbai sustos. Tačiau N. Čepas džiaugėsi bent tuo, jog žiemą nebeteks bijoti, kad nuo didesnio vėjo iškris kiauri langai ar audra nuneš sukiužusį stogą.

S.Šimkaus konservatorijoje mokosi 150 moksleivių. 50 procentų ugdymo programos skiriama muzikai, likusi dalis – bendrojo lavinimo disciplinoms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų