Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos verslas skina laurus

2012-02-21 11:10
Klaipėdos verslas skina laurus
Klaipėdos verslas skina laurus / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija paskelbė, kad už 2011-ųjų veiklą ir darbo rezultatus Lietuvos eksporto prizas bus įteiktas Klaipėdos valstybinei jūrų uosto direkcijai (KVJUD).

Valstybės įmonė KVJUD pernai pasiekė rekordinius rezultatus.

Pardavimų pajamos siekė 168 milijonus litų, tai yra 113 proc. daugiau nei 2010 metais. Eksporto apimtis – 146 mlrd. litų – 116 proc. daugiau nei 2010-aisiais.

Mažojo eksporto prizas 2011 bus įteiktas Kretingos rajone veikiančiai bendrovei „Terekas“. Įmonė gamina plastiko butelių gamybos linijas, įvairaus asortimento plastiko butelius.

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmai bei jų asociacija, siekdami plėtoti šalies įmonių pagamintos produkcijos, atliekamų darbų ar teikiamų paslaugų eksportą, vertinti bei viešinti šio proceso tendencijas bei panaudoti tam palankias sąlygas, rengia konkursą „Lietuvos eksporto prizas“.

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija Darbo žvaigždę įteiks Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos (KLASCO) generaliniam direktoriui Audriui Paužai. KLASCO vadovas įvertintas už profesinę veiklą plėtojant uosto įmones.

Darbo žvaigždės apdovanojimas pirmą kartą buvo įsteigtas 1939 metais. Tai aukščiausias Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų apdovanojimas.

Darbo žvaigždė turėjo valstybės ordino statusą, juo už darbą Lietuvos ūkio gerovei buvo pagerbiami labiausiai pasižymėję verslininkai bei tarnautojai.

Prieškariu rūmų teikimu ordiną skirdavo Finansų ministras, o jį teikdavo Respublikos Prezidentas. Kol nėra galimybių suteikti apdovanojimui ordino statusą, jis vadinamas tiesiog Darbo žvaigžde.

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos apdovanojimai bus įteikti Vilniuje kovo 9 dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų