Be svarbių progų
Dar praėjusių metų pabaigoje šio restorano vairą perėmęs naujasis operatorius išlieka ištikimas siekiui sukurti kasdienį, o ne labiau proginį šios erdvės patrauklumą – kad svečiams ji asocijuotųsi ne vien su ypatingomis šventėmis, sukaktimis, bet ir neįpareigojančiu laiko praleidimu.
„Siekiame puoselėti jaukaus pasibuvimo, pavakarojimo, kartu mėgaujantis puikiu maistu bei bendravimu sau mieloje kompanijoje tradiciją. Tačiau, viena vertus, tenka pripažinti, kad restoraną daugelis dažniau renkasi švęsti šventę ar kokia nors kita svarbia proga. Sykiu tarsi atrodo, kad tokia aplinka įpareigoja ir atitinkamam aprangos stiliui. Be to, pastebime, kad po ilgo karantino bei pandeminių suvaržymų pasikeitė ir pačių lankytojų įpročiai, poreikiai, kurių taip pat negalime nepaisyti. Tad iš restorano baltomis staltiesėmis nusprendėme transformuotis į kiek demokratiškesnės aplinkos vietą ir pasirinkome tam įprastesnį, lankstesnį klubo, vadinamojo restobaro, formatą“, – pasakojo „Klubo 26“ direktorius Žilvinas Skečionis.
Pašnekovas su šypsena pripažino, jog sulaukė ir nemažai klausimų, ką gi reiškia naujasis pavadinimas – o jame tiesiog užkoduotas įstaigos adresas.
Kaip pastebėjo Ž.Skečionis, nepriklausomai nuo formato, tiek patiekalų, tiek aptarnavimo prasme „Klubo 26“ komanda ir toliau laikys aukštai iškeltą restoraninės kokybės kartelę. Tai, pasak Ž.Skečionio, netruko pastebėti bei įvertinti ir nuolatiniai svečiai.
Iš restorano baltomis staltiesėmis nusprendėme transformuotis į kiek demokratiškesnės aplinkos vietą ir pasirinkome tam įprastesnį, lankstesnį klubo, vadinamojo restobaro, formatą.
Unikalus asortimentas
„Mūsų ištikimieji lankytojai dalijasi įspūdžiais, kad vakaroti čia tapo jaukiau, smagiau, bet maistas, aptarnavimas išliko aukščiausio lygio. Taigi aplinka nebėra tokia įpareigojanti ir kviečia svečius užsukti bet kokia proga ir bet kuriuo metu – tiek švęsti šventės, tiek pasistiprinti pietumis, tiek tiesiog užkąsti, paragauti alaus“, – vardijo pašnekovas.
Juolab kad šio gėrimo siūlomą asortimentą Ž.Skečionis įvardija kaip neabejotiną restobaro išskirtinumą – šiuo metu „Klube 26“ galima rinktis iš daugiau nei 130 rūšių kraftinio alaus, gaminamo mūsų šalies aludarių, iš kurių 8 rūšių alus – pilstomas. Solidų dabartinį asortimentą ilgainiui ketinama dar labiau plėsti – iki daugiau nei 200 rūšių.
Dalį buvusio restorano patiekalų taip pat papildė lankstesnės kainodaros pasiūlymai, tarp kurių ypač gausu įvairių užkandžių, kuriuos lankytojai mielai renkasi būtent ilgesniam pavakarojimui.
„Pavyzdžiui, savo svečiams galime pasiūlyti daug kur užsienyje, ypač pietiniuose Europos regionuose, populiarų, o pas mus dar gana egzotišką skrudintų ančiuvių užkandį – panašu, kad jis pretenduoja tapti vienu populiariausių mūsų patiekalų, – šyptelėjo Ž.Skečionis. – Žinoma, tarp užkandžių pasiūlymų lankytojai ras ir pamėgtą keptą duoną, kurią siūlome ne tik su tradiciniu, bet ir įvairiais kitais pikantiškais padažais.“
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Nuo desertų iki didkepsnių
Anot pašnekovo, restobare „Klubas 26“ bus puoselėjami ir kiti išskirtinumai, jau tapę neatsiejama šios vietos vizitine kortele.
„Kaip ir anksčiau, patiekiame šešių skirtingų rūšių ant žarijų keptus jautienos bei kiaulienos didkepsnius, pradedant visiškai „blue“ ir baigiant „well done“ iškepimo lygiu“, – vardijo restobaro vadovas.
Sausai brandinta mėsa šiems patiekalams ruošti čia atkeliauja net iš Pietų Amerikos, o greitojo maisto gerbėjams „Klubo 26“ virtuvėje taip pat bus paruoštas išskirtinės kokybės patiekalas – mėsainis su specialia brandinta jautienos mente.
„Esame žinomi ir kaip labai gardžių desertų vieta, didžiuojamės, kad jie mūsų svečių yra taip mėgstami. Tad tradiciškai kasdieniame meniu siūlome penkis šešis desertus – nuo klasikinių iki ekstravagantiškesnių“, – priminė Ž.Skečionis.
Pašnekovas linkęs manyti, kad restobaro „Klubas 26“ patrauklumą kurs ne tik demokratiška, gyvybinga aplinka, kurioje smagu susitikti, džiaugtis puikiu maistu, bendrauti, smagiai leisti laiką bendraminčių kompanijoje, galiausiai – stebėti svarbias sporto rungtynes, bet ir, ko gero, unikali mieste paslauga.
„Klubo 26“ nuotr.
Nepraalks ir naktinėtojai
„Pirmoje savaitės pusėje – nuo pirmadienio iki trečiadienio – mūsų virtuvė dirba iki 23.30 val., kai pats restobaras – iki vidurnakčio. O nuo ketvirtadienio iki šeštadienio virtuvė užsakymus priima net iki 1 val. nakties. Tad net ir vidurnaktį užsukę lankytojai čia galės pasimėgauti tiek didkepsniu, tiek ir bet kuriuo kitu pageidaujamu patiekalu. Daugumoje miesto restoranų, barų jau 10–11 val. vakaro faktiškai nebeįmanoma ko nors pavalgyti. Drįsčiau manyti, jog turime turbūt ilgiausiai dirbančią virtuvę visoje Klaipėdoje“, – įžvalgomis dalijosi „Klubo 26“ vadovas.
Ne tik šią įstaigą, kavines „Drama-cha-cha“ Dramos teatre, bet ir vyninę „Vinvino“ valdančios įmonės atstovas pripažino, jog pastarojo meto patirtis rodo, kad vėlyvesniems pramogautojams tai yra išties aktuali paslauga.
„Matėme, kad tai labai pasiteisino vasarą „Vinvino“, kur virtuvė dirbdavo iki vidurnakčio, o užkandžiai būdavo patiekiami iki 1 val. nakties. Nes išties yra nemažai lankytojų, kurie praalksta ilgiau vakarodami arba tiesiog nori pratęsti gerą laiką po kokio nors renginio. Tad vertiname situaciją, stebėdami svečių poreikius, ir, žinoma, į juos reaguojame“, – kalbėjo Ž.Skečionis.
Naujausi komentarai