Pereiti į pagrindinį turinį

Kraujo centras griežtina donorų atranką

2009-06-17 23:59
Dovana: studentui ir neatlygintinų donorų akcijų organizatoriui Aurimui Mikniui už 15 kartą dovanotą kraują įteiktas dviratis.
Dovana: studentui ir neatlygintinų donorų akcijų organizatoriui Aurimui Mikniui už 15 kartą dovanotą kraują įteiktas dviratis. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Pasaulinė donorų diena uostamiestyje užsitęsė iki poros savaičių, kai neatlygintini donorai buvo kviečiami aukoti kraujo.

Nacionaliniame kraujo centro Klaipėdos filiale nuo birželio 8 iki 19 dienos skelbiamos neatlygintinų donorų dienos.

Pasak Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo donorų organizatorės Gitanos Krencienės, pirmąją akcijos savaitę spėjo ne visi pageidavusieji duoti kraujo, tad terminas pailgintas savaite.

Praėjusią savaitę neatlygintinais donorais tapo ne tik įvairių įmonių atstovai, bet ir klaipėdiečių šeimos. Šią savaitę laukiama kariškių, Visuomenės sveikatos biuro darbuotojų.

Nuo birželio pradžios donorinė įstaiga sulaukė daugiau nei 160 savanorių. G.Krencienė neslepia, kad tikėtasi didesnio neatlygintinų donorų skaičiaus.

"Geriau mažiau, bet kokybiško kraujo", – nenusimena ji.

Kol kas tik svarstoma galimybė atsisakyti donorų už atlygį. Kaip rodo praktika, tikėdamiesi gauti piniginę kompensaciją žmonės gali nuslėpti ligas, nesilaikyti kraujo davimo terminų, o tai padidina infekcijų riziką bei grėsmę sveikatai.

Pirmą žingsnį klaipėdiečiai jau žengė – griežtina mokamų donorų atranką. Kraujo donorais gali būti sveiki asmenys nuo 18 iki 65 metų amžiaus, nesergantys lėtinėmis, širdies kraujagyslių ligomis ar cukriniu diabetu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų