Pereiti į pagrindinį turinį

Krematoriumų klausimas – ant bangos

2017-02-01 03:00

Klaipėdos rajone, šalia Lėbartų kapinių, krematoriumą statyti ketinantys verslininkai paprašė audiencijos pas uostamiesčio merą Vytautą Grubliauską. Šią iniciatyvą Klaipėdos vadovas įvertino palankiai, esą ne kiekviena įmonė, miesto kaimynystėje planuojanti statybas, parodo tokį geranoriškumą.

Vizitas: Klaipėdos rajone krematoriumą ketinančios statyti bendrovės vadovė R.Gumuliauskaitė dėl būsimo objekto reikalų vakar susitiko su uostamiesčio meru V.Grubliausku.
Vizitas: Klaipėdos rajone krematoriumą ketinančios statyti bendrovės vadovė R.Gumuliauskaitė dėl būsimo objekto reikalų vakar susitiko su uostamiesčio meru V.Grubliausku. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kai buvo pagarsinta, jog Klaipėdos verslininkai kone miesto centre, šalia Joniškės kapinių, žada statyti krematoriumą, tarp uostamiesčio gyventojų kilo didelė nepasitenkinimo banga. Greitai po to prabilta ir apie dar vieno analogiško objekto rajone atsiradimą.

Tad krematoriumą šalia Lėbartų kapinių planuojančios bendrovės "Rūteda" vadovės Rūtos Gumuliauskaitės vizitas pas Klaipėdos merą – savotiškas gaisro gesinimas, siekiant paaiškinti, kad šis objektas klaipėdiečiams nepatogumų sukelti neturėtų.

Pasak mero, krematoriumą planuojama statyti rajone, todėl klaipėdiečių derinimo kaip ir nereikia, tačiau verslininkų iniciatyva maloniai nustebino. Anot V.Grubliausko, džiugu, kad, nepaisant to, jog statinys nebus miesto gretimybėje, tokio jautraus objekto statyba yra derinama ir su uostamiesčio vadovais.

Krematoriumo poreikis neabejotinai yra.

"Mes turime pavyzdžių, kai rajone veikia bendrovės, kurios skleidžia bjaurius kvapus, dėl kurių kenčia miestas, ir nieko negalime padaryti. Kad tokių patirčių nebūtų, geriau iš anksto viską žinoti, bet niekam nesuteikiant nei protekcijos ir nieko sąmoningai nediskriminuojant. Na, o krematoriumo poreikis neabejotinai yra. Ši paslauga reikalinga, tačiau, kalbant apie šią jautrią veiklos rūšį, bendruomenės pozicija turi būti išklausyta net dėmesingiau, nei tai tiesiogiai rekomenduoja teisės aktai", – pabrėžė V.Grubliauskas.

Nuošaliai nuo gyventojų, miško teritorijoje Toleikių kaime Dovilų seniūnijoje, už keliolikos kilometrų nuo uostamiesčio, projektuojamas krematoriumas, kurio veiklos ėmėsi Klaipėdoje įsikūrusi bendrovė "Rūteda".

Pamiškėje ruošiamo statyti krematoriumo kaimynystėje – už kilometro esančios Lėbartų kapinės, šalia gyventojų nėra, tad veikla esą neturėtų niekam trukdyti.

"Ir aš girdėjau tokius gandus, kad kažkas ketina statyti trečią krematoriumą netoli Klaipėdos. Žinoma, visa tai kol kas tik kalbos, jokios oficialios informacijos nėra. Žinau viena, kad mes tikrai statysime", – patvirtino R.Gumuliauskaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų