Pereiti į pagrindinį turinį

Krepšinio varžybose – žaislų lietus

2015-03-17 06:46

Lietuvos krepšinio lygos pirmenybių mūšį tarp Klaipėdos "Neptūno" ir Vilniaus "Lietuvos ryto" nutraukė iš tribūnų metami pliušiniai žaislai.


 

Lietuvos krepšinio lygos pirmenybių mūšį tarp Klaipėdos "Neptūno" ir Vilniaus "Lietuvos ryto" nutraukė iš tribūnų metami pliušiniai žaislai.

To buvo laukta. "Neptūno" krepšinio klubas, bendradarbiaudamas su asociacija "Novi Homines", prieš varžybas kvietė sirgalius atsinešti žaislų, kuriuos po pirmojo kėlinio mestų į aikštelę ir sukurtų žaislų lietų.

Organizatorių lūkesčiai buvo akivaizdžiai pranokti. "Neptūno" administracija surinko 1 271 žaislą. Maža dalis jų – žaislinės mašinos, konstruktoriai nebuvo metami iš tribūnų, o įteikti iniciatoriams prie įėjimo.

Didžiausio pliušinio žaislo dovanotojui klubas įteikė krepšininko Simo Galdiko apšilimo marškinėlius.

Vėliau žaislai pasieks sunkiai gyvenančias šeimas. Anot klubo administracijos, daugelį šeimų, veždami dovanėles, aplankys patys sportininkai.

Administracijos atstovai juokavo, kad žiūrovai juos užklupo – žaislams neturėta tiek maišų, kiek jų būtų reikėję, kad visi tilptų.

Panaši akcija anksčiau buvo surengta Kauno "Žalgirio" arenoje. Klaipėdiečiai, gerokai aplenkę kauniečius, pasiekė Lietuvos rekordą.

"Neptūno" atstovai atviravo, kad panašios žaislų dovanojimo šventės yra populiarios užsienyje. Dažnai paskelbtos akcijos metu žiūrovai net nesulaukia varžybų pauzės, o pradeda mėtyti žaislus į aikštelę dar esant įtemptam momentui.

Daugeliui kilo klausimas, kodėl žaislus mesti buvo paprašyta per trumpą – dviejų minučių pertraukėlę, o ne per didžiąją pertrauką, kuri tęsiasi 15 minučių.

Anot organizatorių, didžiosios pertraukos metu daug žiūrovų kyla iš vietų ir eina į vestibiulį.

"Neptūno" administracija žadėjo, kad šis žaislų lietus – ne paskutinis. Po kurio laiko žiūrovai vėl bus pakviesti į areną atsinešti žaislų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų