Pereiti į pagrindinį turinį

Krizė verčia prekiauti gatvėse

2009-05-21 09:00
Išeitis: vis daugiau klaipėdiečių norėdami užsidirbti uostamiesčio gatvėse prekiauja vaisiais ir daržovėmis.
Išeitis: vis daugiau klaipėdiečių norėdami užsidirbti uostamiesčio gatvėse prekiauja vaisiais ir daržovėmis. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Netekę darbo klaipėdiečiai pinigų užsidirbti tikisi prekiaudami vaisiais ir daržovėmis. Šiam vasaros sezonui buvo išduota dvigubai daugiau prekybos leidimų nei pernai.

Atšilus orui nusipirkti šviežių vaisių ir daržovių galima ne tik miesto turgavietėse ar prekybos centruose, bet tiesiog gatvėse – šiemet uostamiestyje laikinųjų prekybos vietų yra akivaizdžiai daugiau, nei jų būdavo anksčiau. Kai kuriose miesto aikštėse ar alėjose galima pasijusti kaip turguje – čia po keletą prekeivių stovi vienas šalia kito.

Nors Klaipėdos savivaldybė yra patvirtinusi 105 prekybos vaisiais ir daržovėmis vietas skirtingose miesto dalyse, iki šiol jos didelio susidomėjimo nesulaukdavo. Savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotojo Rimanto Armono duomenimis, ir pernai, ir ankstesniais metais norintiems prekiauti būdavo išduodama iki 30 leidimų, o šiemet leidimus išsiėmė 70 asmenų. Tikėtina, kad prasidėjus vasarai jų bus išduota dar daugiau.

"Pastebime, kad vis daugiau klaipėdiečių skuba išsiimti leidimus prekiauti vaisiais ir daržovėmis. Manome, kad toks aktyvumas siejasi su ekonomine krize – daug žmonių tapo bedarbiais, todėl griebiasi šio būdo norėdami užsidirbti", – įsitikinęs R.Armonas.

Tačiau ne visi prekeiviai prekyba užsiima legaliai – nemažai jų prekiauja neturėdami leidimų, verslo liudijimų, nemokėdami mokesčių valstybei. Tokius nelegalus dažniausiai gaudo ir baudžia policijos pareigūnai.

"Kol soduose neužaugo pirmosios daržovės, vaisiai, uogos, tol ir bobučių, kurios prekiauja prie prekybos centrų nelegaliai, beveik nėra. Tačiau vėliau tikrai jas gaudysime ir bausime", – patikino Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus viršininkas Kazimieras Sinkevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų