Pereiti į pagrindinį turinį

Lėbartų kapinėms reikia dar daugiau lėšų

2013-04-10 13:01
Lėbartų kapinėms reikia dar daugiau lėšų
Lėbartų kapinėms reikia dar daugiau lėšų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Lėbartų kapinės plečiamos, bet jų tvarkymui daugiau lėšų neskiriama. Šiemet jų skirta tiek pat, kaip ir pernai. Viliamasi, kad pavyks išsiversti su turimais pinigais. Jei prireiks, bus keičiamas valymo periodiškumas.

Plečiantis Lėbartų kapinėms, padidėjo plotai, kurių priežiūra turi rūpintis miestas.

„Jau užlaidota pusė teritorijos, kuria buvo išplėstos kapinės. Prisidėjo 31 kvartalas“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros poskyrio vedėja Zina Stankienė.

Pasak jos, prisidėjus naujoms teritorijoms, dvigubai padaugėjo žaliųjų vejų, kurias reikia prižiūrėti.

Nors teritorija, kurią turi prižiūrėti savivaldybė, gerokai padidėjo, papildomų lėšų jos priežiūrai nebus skirta. Šiems darbams šiemet numatyta 600 tūkst. litų. Tokia suma buvo skirta ir pernai.

„Daugiausiai lėšų reikės žaliųjų plotų priežiūrai. Mažiausiai kartą per savaitę nuo jų reikia surinkti šiukšles. Vasarą dar prisideda šienavimas“, – tvirtino vedėja.

Anot Z.Stankienės, skaičiuojama, kad kapinių priežiūrai skirtų pinigų turėtų užtekti. Tačiau viskas priklausys nuo oro sąlygų.

„Nustatėme, kas kiek laiko turi būti atlikti darbai. Kiekvieną mėnesį skaičiuojame, kiek išleidome. Jei vasara bus lietinga, gal daugiau reikės šienauti, jei sausa – mažiau. Šiaip 3–4 kartus per sezoną užtenka nušienauti vejas, kad būtų palaikomas padorus lygis“, – teigė vedėja.

Z.Stankienė atkreipė dėmesį ir į tai, kad paprastai iki balandžio 20 dienos kapinėse būdavo pradedamas tiekti vanduo. Tačiau, manoma, kad šiemet tai bus padaryta vėliau.

„Apie kokį vandenį galima kalbėti, kai žemė dar įšalusi? Šiemet pavasaris jau baigiasi. Dabar ruošiamės vasarai“, – tvirtino vedėja.

Numatyta, kad kapinėse takeliai šluojami kartą per mėnesį. Papildomai po kartą šie darbai atliekami rudenį ir pavasarį. Yra numatyta, kad vejos šienaujamos keturis kartus per sezoną. Jos valomos kartą per savaitę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų