Pereiti į pagrindinį turinį

Lėbartų kapinėse statys naują kolumbariumą

2013-06-19 13:14
Lėbartų kapinėse statys naują kolumbariumą
Lėbartų kapinėse statys naują kolumbariumą / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Lėbartų kapinėse planuojama statyti naują kolumbariumą. Jis turėtų atsirasti aikštelėje prie pagrindinio tako, netoli pirmųjų mieste kolumbariumų, kurie jau kelerius metus yra užpildyti.

Uostamiesčio valdžia seniai svarstė apie naujo kolumbariumo įrengimą. Nuspręsta, kad jis turėtų atsirasti Lėbartų kapinėse netoli pagrindinio tako esančioje aikštelėje.

Kas statys kolumbariumą – kol kas neaišku. Anot Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjos Genovaitės Paulikienės, bus skelbiamas viešas konkursas statytojui išrinkti.

„Atsiradus naujam kolumbariumui bus sudaryta konkurencija privatininkui“, – prognozavo vedėja.

Nugalėtojas turės ne tik įrengti kolumbariumą, bet ir sutvarkyti aplinką: dangą, apšvietimą. Konkursą, kurio metu bus išrinktas kolumbariumo statytojas, ketinama paskelbti dar šią vasarą.

Kiek vietų būtų kolumbariumas, dar nėra aišku. Pasak G.Paulikienės, šiuo metu rengiamos sąlygos.

„Kai bus paskelbtas konkursas, viskas bus aiškiau“, – teigė vedėja.

Šiuo metu Klaipėdoje yra du kolumbariumai. Vienas jų Lėbartų kapinėse įrengtas prieš penkerius metus. Jame yra 168 vietos. Pastarosios buvo išgraibstytos labai greitai – per pusantrų metų.

Už vietą, kurioje saugomi mirusiojo palaikai, čia nereikia mokėti.

Antras – privatus kolumbariumas yra Joniškės kapinėse. Jis įrengtas prieš beveik dvejus metus. Privačiame kolumbariume vieta dešimčiai metų kainuoja per 4 tūkst. litų. Per mėnesį reikia mokėti apie 36 litus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų