Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvių kalbos mokykliniame egzamine – 7 dešimtukai

2014-06-17 11:30
Vytauto Liaudanskio nuotr.

Paaiškėjus mokyklinio lietuvių kalbos ir literatūros egzamino rezultatams, daugiau nei 40 uostamiesčio abiturientų sužinojo, kad jiems nepavyko įveikti šio barjero. Tačiau, palyginti su visos Lietuvos vidurkiu, uostamiestyje egzamino neišlaikiusiųjų procentas – mažesnis.

Artėjant į pabaigą pagrindinei brandos egzaminų sesijai, jau žinoma vis daugiau įvykusių žinių patikrinimų rezultatų.
Jau prieš kurį laiką paaiškėjo, kaip klaipėdiečiams sekėsi laikyti valstybinius prancūzų, anglų bei vokiečių kalbos egzaminus, o šiomis dienomis moksleivius pasiekė ir mokyklinio lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino įvertinimai.

Kitaip nei valstybiniai, mokykliniai egzaminai vertinami balais – nuo 1 iki 10.

Uostamiestyje lietuvių kalbos ir literatūros mokyklinį brandos egzaminą laikė 1162 dvyliktokai iš bendrojo lavinimo ir profesinių mokyklų.

Iš visų laikiusiųjų Klaipėdos abiturientų minėto egzamino neišlaikė 44, arba 3,79 proc. visų jėgas išbandžiusiųjų.

"Dauguma neišlaikiusių buvo profesinių mokyklų auklėtiniai, iš bendrojo lavinimo mokyklų egzamino neišlaikė tik keturi", – informavo Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Rūta Rimkuvienė.

Aukščiausius įvertinimus gavo septyni klaipėdiečiai, o devyniais balais buvo įvertinti 39 laikiusieji.

Pirmadienį uostamiesčio abiturientai laikė valstybinį fizikos egzaminą. Jį laikyti registravosi 221 moksleivis, tačiau devyni neatvyko. Pažeidimų egzamino vykdytojai ir kontrolieriai neužfiksavo.

Pagrindinė brandos egzaminų sesija baigiasi jau šį trečiadienį, kai abiturientai laikys paskutinį valstybinį geografijos egzaminą.

"Pakartotinė egzaminų sesija prasidės birželio 19 dieną, pirmąjį pakartotinės sesijos egzaminą dvyliktokai laikys birželio 20-ąją ir tai bus lietuvių kalbos ir literatūros valstybinis brandos egzaminas", – informavo pašnekovė.
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų