Pereiti į pagrindinį turinį

Maišai su šiukšlėmis pakelėse neberiogsos

2010-04-23 05:00
Palikimas: Minijos gatvėje į mėlynus maišus sukrautos šiukšlės verčia manyti, kad tai šeštadienį akcijos metu surinktos atliekos.
Palikimas: Minijos gatvėje į mėlynus maišus sukrautos šiukšlės verčia manyti, kad tai šeštadienį akcijos metu surinktos atliekos. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Praėjus daugiau nei pusei savaitės po švarinimosi akcijos „Darom'10“, klaipėdiečiai skundžiasi, kad iki šiol neišvežtos talkininkų surinktos šiukšlės.

Krūvelės pilnutėlių mėlynų maišų teberiogso Minijos gatvėje už Žvejybos uosto rajono. Klaipėdiečiai praneša, kad talkininkų sukrautos šiukšlių krūvos vis dar nepajudintos ir Debreceno gatvėje prie 32 namo.

Akcijos koordinatorė Klaipėdoje Vilma Grigišaitė – Tamolienė tikino, kad iš Minijos gatvės pakelės visi maišai išvežti dar pirmadienį. Tuo ji pati įsitikino važinėdama miesto gatvėmis savaitės pradžioje.

Tačiau jau antradienį maišai vėl atsirado ten, kur talkininkai krovė, ką surinkę.

V.Grigišaitė-Tamolienė įsitikinusi, kad tai ne akcijos dalyvių, o šią savaitę aplinką pasiryžusių dar kartą tvarkyti žmonių surinktos šiukšlės. Kas tvarko, tas ir turi pasirūpinti atliekų išvežimu.

„Gal žmonės įsivaizduoja, kad „Darom'10“ tebesitęsia? Šitos šiukšlės tikrai ne sekmadienį surinktos. Tiems, kas švarina aplinką, patartume surinktas atliekas nepalikti pakelėse, o sumesti į šiukšlių konteinerius, – kalbėjo pasibaigusius akcijos koordinatorė. – Neneigsiu, jog būta vietų, kur porą dienų nespėjome išgabenti šiukšlių. Bet gyventojai pranešė apie užsilikusias krūvas ir mes pasirūpinome, kad jų neliktų. Taip atsitiko su šiukšlėmis Sąjūdžio parko pakraštyje.“

Jeigu talkininkų surinktos šiukšlės kažkurioje miesto dalyje liko nepastebėtos, apie tai reikėtų pranešti elektroniniu laišku V.Grigišaitei-Tamolienei adresu [email protected].

Debreceno gatvėje akcijos „Darom'10“ organizatoriai nebuvo numatę švarinti aplinkos. Greičiausiai čia žmonės dirbo savo iniciatyva. Kad šiukšlės neliktų gulėti kelis mėnesius, reikėtų kreiptis į savivaldybės Miesto tvarkymo skyrių talkos talonams gauti. Balandis ir gegužė Klaipėdoje yra paskelbti švarinimosi mėnesiais, tad klaipėdiečių surinktos šiukšlės bus išgabentos nemokamai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų