Pereiti į pagrindinį turinį

"Mano dienyno" peripetijos: moksleiviai – vis dar be pažymėjimų

2018-03-13 06:34

Klaipėdos mokyklose bendrą elektroninio mokinio pažymėjimo sistemą turėjusi įdiegti įmonė iki vakar privalėjo pašalinti visus trūkumus. To nepadarius, turėjo būti nemokama už darbus. Tokį ultimatumą rangovams prieš kelias savaites pateikė savivaldybė.

Nerimas: L.Prižgintienė neslėpė, kad situacija dėl mokyklose diegiamos e. sistemos ne visai normali.
Nerimas: L.Prižgintienė neslėpė, kad situacija dėl mokyklose diegiamos e. sistemos ne visai normali. / Vytauto Petriko nuotr.

Nacionalinio švietimo centro įsteigta įmonė "Mano dienynas" turėjo įdiegti bendrą elektroninio mokinio pažymėjimo sistemą Klaipėdos mokyklose iki šių mokslo metų pradžios (2017-ųjų rugsėjo), tačiau iki galo to nepadarė, sistema tinkamai neveikia net beveik baigiantis mokslo metams.

Pavyzdžiui, "Žemynos" gimnazijoje dalis moksleivių lig šiol neturi elektroninių mokinio pažymėjimų, o tie, kurie juos turi,– faktiškai iki šiol negali jais naudotis.

Šioje gimnazijoje nevisiškai veikia durų įėjimo ir išėjimo kontrolės sistema, taip pat lankomumo rezultatai matomi tik administratoriui, jų nemato mokytojai, o tai fiksuota kaip trūkumas.

Priekaištai dėl stringančios sistemos ir kitos painiavos "Mano dienynui" nesiliovė mažiausiai pusmetį.

Nuo darbų įgyvendinimo pradžios rangovui buvo surašyta daugiau nei 20 aktų. Įmonės steigėjai pripažino, kad jų neapskundė ir sutiko su baudomis.

Vakar buvo paskutinė diena, kai rangovams buvo duota laiko trūkumams pašalinti, to nepadarius, savivaldybės atstovai grasino nemokėti už neatliktus darbus.

"Kol kas rangovų atsakymo dar negavome, gal dar sulauksime iki darbo dienos pabaigos. Tačiau ketiname pervažiuoti visas mokyklas ir pažiūrėti, kaip realiai veikia ta sistema. Kol kas didžiausia problema, kad mokiniai neturi pažymėjimų, todėl sistema ir negali visu pajėgumu veikti. Yra mokyklų, kur pusė mokinių neturi elektroninių pažymėjimų", – vakar dėstė Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Pažymėjimams pagaminti rangovai turi dar savaitę, tačiau tikimybė, kad įsipareigojimai bus įvykdyti, labai nedidelė.

"O kaip savivaldybė gali rasti kitų būdų paspausti įsipareigojimų nesilaikantį rangovą? Sumokėta tik už tai, kas yra padaryta. O dėl pačios sutarties, tai nei nutraukti, nei tęsti – tokia dabar situacija", – apgailestavo L.Prižgintienė.

Visi darbai su visų licencijų atidavimu ir sistemos užtikrintu bei geru funkcionavimu turi būti baigti 2018 m. liepos 19 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų