Pereiti į pagrindinį turinį

Masiniuose renginiuose – narkotikų platintojų gaudynės

2012-08-17 05:00
Masiniuose renginiuose – narkotikų platintojų gaudynės
Masiniuose renginiuose – narkotikų platintojų gaudynės / Vytauto Petriko nuotr.

Nors organizuotą nusikalstamumą tramdantys pareigūnai iš anksto nesiskelbia, kad skirs ypatingą dėmesį pajūryje vasarą vykstantiems renginiams, kiekviename festivalyje jie pluša išsijuosę.

Ypač aktyviai pareigūnai dirbo liepos ir rugpjūčio mėnesiais. Per aktyviausią poilsio sezono metu laiką, kuris truko pusantro mėnesio, pareigūnai apklausė 17 asmenų, susijusių su narkotikų platinimu bei disponavimu. Pradėta 11 ikiteisminių tyrimų dėl neteisėtos narkotinių bei psichotropinių medžiagų apyvartos.

Paaiškėjo, kad poilsiaudami pajūryje jauni žmonės iš visų Lietuvos kraštų siekia įsigyti kanapių ir ne tik šių narkotikų.

Pareigūnai bendravo su Vilniaus, Palangos, Skuodo, Klaipėdos, Panevėžio, Zarasų, Lazdijų, Kauno rajonų gyventojais, kurorte sumaniusiais įsigyti ar net parduoti narkotines medžiagas.

Apie tai, kad Šventojoje organizuoto festivalio „Satta Outside“ metu bus prekiaujama „žole“, policininkai žinojo iš anksto. Todėl pareigūnų veiksmai buvo tikslingi, sulaikytieji jauni žmonės ne tik patys buvo pavartoję kvaišalų, bet keli iš jų kanapes pardavinėjo.

Iš 9 sulaikytųjų 7 asmenys patraukti baudžiamojon atsakomybėn už narkotikų laikymą, dar du – už kvaišalų pardavimą.

Šokių muzikos renginyje „Labas Festas 2012“ taip pat nutverti trys Kauno rajono gyventojai, susiję su prekyba kanapėmis.

Pastebėta, kad kurortuose populiariausi narkotikai yra kanapės, tačiau čia įmanoma įsigyti visų tipų kvaišalų.

Numatomas dar ne vienas masinis renginys, todėl pareigūnai turės darbo demaskuodami narkotikų prekeivius ir vartotojus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų