Pereiti į pagrindinį turinį

Melnragėje – pakrantės irklavimo čempionatas

2024-08-17 15:05

Klaipėdoje antrus metus surengtas Baltijos šalių paplūdimio sprinto irklavimo čempionatas. Varžybų dalyvius savo apsilankymu pagerbė Paryžiaus olimpinių žaidynių vienviečių valčių irklavimo bronzos laimėtoja Viktorija Senkutė, o vienas čempionato organizatorių buvo Rio de Žaneiro vasaros olimpiados irklavimo vicečempionas, Lietuvos irklavimo federacijos generalinis sekretorius Saulius Ritter.

Tris dienas vykusiose varžybose rungėsi Lietuvos, Latvijos ir Estijos dviejų amžiaus grupių irkluotojai.

Pakrančių irklavimo sprinto varžybas sudaro bėgimo rungtis (30–50 metrų), tada sportininkas šoka į valtį ir irkluoja link trijų plūdurų, kurie yra trasoje išdėstyti nuo kranto vandens linijos – pirmasis plūduras – 85 m, iki antrojo – dar 85 m, o iki trečiojo – 80 metrų atstumas.

Irkluotojas turi apiplaukti aplink paskutinį plūdurą ir irkluoti į krantą, tada parbėgti iki finišo linijos smėliu keliasdešimt metrų.

„Tai, žinoma, kiek kitoks irklavimas nei mums pažįstamas klasikinis, nes jis gerokai ekstremalesnis. Šioms varžyboms skirtos valtys kiek platesnės ir stabilesnės nei klasikinės. Tai palyginti nauja sporto rungtis. Ji jau įtraukta į 2028 m. olimpinių žaidynių programą, tad mes stengiamės propaguoti šią sporto šaką Lietuvoje“, – teigė S. Ritter.

Saulius Ritter. A. Dykovienės nuotr.

Varžybose dalyvavo 80 sportininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos.

Varžybų dalyvius savo apsilankymu pagerbė Paryžiaus olimpinių žaidynių vienviečių valčių irklavimo bronzos laimėtoja V. Senkutė.

Tai palyginti nauja sporto rungtis. Ji jau įtraukta į 2028 m. olimpinių žaidynių programą.

Baltijos paplūdimio sprinto irklavimo dviviečių mišrių komandų varžybose suaugusiųjų grupėje laimėjo lietuviai Dominykas Jančionis ir Martyna Kazlauskaitė, antra buvo latvių komanda – Tina Jakubone ir Krits Tomass Krūminš, trečia vieta dalijosi latvių dviviečių komanda (Marko Kudelko ir Sabine Kažmere) su estais (Marcus Viks ir Liisa Marie Laane).

Vienviečių vyrų grupėje pirmą vietą laimėjo Žygimantas Gališanskis, antras buvo K. T. Krūminš, o trečias – Karl-Joosef Raudkivi.

Vienviečių moterų grupėje auksą laimėjo Raminta Morkūnaitė, sidabrą – L. M. Laane, o bronzą – Daniela Srode.

Vienviečių merginų grupėje pirmoji buvo klaipėdietė Skaistė Skripkauskaitė, antroji – Jekaterina Simanoviča, o trečia – Gabrielė Kanciūtė, taip pat iš Klaipėdos.

Vienviečių vaikinų grupėje visus laurus nusiskynė estai – Robin Hunt, Nikolai Kiradi ir M. Viks.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų