Pereiti į pagrindinį turinį

Menų fabriko statyba - be gyvybės ženklų

2012-11-06 10:58
Menų fabriko statyba - be gyvybės ženklų
Menų fabriko statyba - be gyvybės ženklų / Vytauto Petriko nuotr.

13 mln. litų vertės Klaipėdos tabako fabriko rekonstrukcija įstrigo. Ir nors tikinama, kad statybos vyksta, čia jokio judesio nėra jau maždaug pusmetį.

„Didelės problemos“

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė neslėpė, kad ne vieną milijoną litų miestui kainavęs projektas užstrigo.

Esą yra didelių nesklandumų dėl projektavimo, tam tikrų sprendinių.

„Šiaip ten yra labai didelių problemų, bet einame žingsnis po žingsnio. Mes renkamės kas savaitę. Iškilo klausimų dėl dalies rūsio atsisakymo, nes jis pagal techninį projektą pateko į Bastionų gatvės detaliojo plano apibrėžtas ribas. Dabar rengiami techniniai sprendimai dėl rūsio atsisakymo“, – sakė A.Velykienė.

Statybos vyksta?

Klaipėdos tabako fabriko teritorijoje statybos darbų aplinkiniai gyventojai nepastebi jau beveik pusmetį. Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros vadovė Raimonda Laužikienė tikino, kad statybos vis dėlto vyksta.

„Vyksta statyba, gal ne tokiais tempais, kokiais norėtųsi, bet ji vyksta. Yra protokolai, yra gamybiniai susirinkimai, aš pati kiekvieną savaitę būnu vietoje. Deja, vis dar nesibaigia projekto korektūra“, – tvirtino R.Laužikienė.

Buvo nuspręsta atnaujinti ir viešajai infrastruktūrai pritaikyti nebenaudojamą urbanistinį objektą, o senojo pastato dalį (apie 3 tūkst. kv. m) pritaikyti menų inkubatoriaus veiklai. Tačiau būtent senojo pastato rekonstrukcija esą ir sukėlė daugiausia rūpesčių.

„Pastatytas naujas priestatas, kuriame bus salės, tik senoji tabako fabriko dalis yra užšaldyta, nes ji buvo avarinės būklės ir projektuojama iš naujo“, – teigė R.Laužikienė.

Projektuotojai taiso klaidas

Projektą, dėl kurio strigo keliolikos milijonų litų vertės tabako fabriko rekonstrukcija, rengia Klaipėdos tarybos narės, architektės Ramunės Staškevičiūtės įmonė „Pilis“. Objektą esą reikia atiduoti jau kitąmet. Kol kas neslepiamos ambicijos viską atlikti laiku.

„Visada išlenda kažkokių galų. Projektas strigo dėl to, kad po senuoju pastatu atradome didžiulį lietaus kanalizacijos kolektorių. Skubiai reikėjo numatyti pastato tvirtinimą ir tos trasos iškėlimą“, – R.Staškevičiūtė aiškino priežastis, kodėl statybų prižiūrėtojas sustabdė tabako fabriko atnaujinimo darbus.

Statybas prižiūrinti savivaldybės specialistė Aušra Tautkevičiūtė patvirtino, kad rekonstrukcija sustojo ir dėl papildomų darbų pirkimo. Jiems skirta dar – 2, 6 mln. litų.

„Dabar vyksta pirkimo procedūros. Kai tai bus atlikta, rangovai galės atnaujinti pristabdytus darbus. O tie darbai, kurie neprieštarauja pirminiam projektui, yra atliekami“, – tvirtino A.Tautkevičiūtė.

Eis iki galo

Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros direktorė prognozuoja, kad viską pabaigs jau kitais metais. Bet dabar viskas esą priklauso nuo projektuotojų. Teigiama, kad statybininkai be pakoreguoto projekto negali vykdyti darbų.

Ne taip optimistiškai nusiteikusi savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja A.Velykienė.

„Mes esame užstrigę, bet tikimės per dvejus metus tai pabaigti“, – sakė A.Velykienė.

Projekto vertė 13 mln. litų. Dalis pinigų iš ES, dalis savivaldybės. Pradinė suma buvo keliais milijonais mažesnė, tačiau iš savivaldybės biudžeto teko pridėti nemenką sumą neplanuotų pinigų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų