Pereiti į pagrindinį turinį

Meškos konfiskuoti nepajėgė

2013-11-27 17:05
Asociatyvi nuotr.

Aplinkosaugininkai, sergstintys gyvūnų gerovę, iš privataus zoologijos sodo Klaipėdos rajone trečiadienio  pavakarę buvo pasirengę išsivežti 10 metų čia gyvenančią rudąją mešką, vardu Maša.

Aplinkos ministerijos atstovų teigimu, "Mini zoo" patikrinimas pradėtas po to, kai esą savininkas po kelių pakartotinių terminų taip ir nepateikė Aplinkos apsaugos agentūrai duomenų, kurie patvirtintų, kad dalis ten laikomų gyvūnų įsigyti teisėtai.

Mešką pareigūnai prižadino, nes ji jau trečią savaitę miegojo žiemos miegu ir tikėjosi įkelti į atsigabentą furgoną. Pabudęs gyvūnas ėmė niršti. Kauno zoologijos sodo veterinaras buvo pasirengęs jai suleisti migdomųjų, kad mešką galėtų pernešti į specialią priekabą. Gyvūnas sveria apie 350 kg, jam nunešti į furgoną reikia mažiausiai 6 stiprių vyrų.

"Atvažiavo nepasiruošę konfiskacijai, neturi brezento meškai pernešti, nei kitų priemonių, ir dabar kažką buria. Suprantu, kad įstatymas yra įstatymas, tik gaila, kad juos saugo žmonės, prasilenkiantys su loginiu mąstymu. Nežinau, kas atsakys, jei gyvūnas fiziškai neatlaikys tokio streso", – kalbėjo E.Legeckas.

Mašą ketino gabenti į Telšių urėdijos „Žvėrinčių, nes Kauno zoologijos sode jai esą nėra sąlygų. Po nevykusių mėginimų, meškos konfiskacija atidėta neribotam laikui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų