Pereiti į pagrindinį turinį

Mokyklos teritorijoje šunims – ne vieta

2024-09-28 05:00

Šalia uostamiesčio mokyklos pastebėti neįprasti draudžiamieji ženklai informuoja, kad įstaigos teritorijoje miestiečiai šunų vedžioti nebegali. Toks sprendimas sukėlė kai kurių gyventojų pasipiktinimą. Vieni svarstė, ar ženklai pastatyti savavalių, kiti tikino, kad jie atsirado dėl svarių priežasčių.

Šalia Vitės progimnazijos gyventojai pastebėjo neseniai pastatytus ženklus, kurie šioje teritorijoje draudžia vedžioti šunis. Naujai įrengti ženklai sukėlė šurmulį ir pasipiktinimą Vitės bendruomenėje.

Gyventojai įsitikinę, jog šiuos ženklus kažkas pastatė savavališkai, esą įgriso po namų langais paliekami augintinių ekskrementai.

Vitės progimnazijos direktorė Renata Venckienė patikino, kad ženklus pastatyti nusprendė mokyklos administracija. Taip norima užtikrinti mokinių saugumą ir palaikyti švarą mokyklos teritorijoje.

Esminis dalykas – mokinių saugumas.

„Esminis dalykas – mokinių saugumas. Šiuo sprendimu pasipiktino daug gyventojų, tačiau kyla klausimas, nuo kada mokyklos teritorijoje galima vaikščioti su šunimis? Yra pareigingų gyventojų, tačiau yra ir tų, kurie nesusitvarko savo šunų – vaikai nebegali atsisėsti ant žolės, įlipa į paliktas fekalijas, norime išvengti šių situacijų“, – paaiškino R. Venckienė.

Ženklai, draudžiantys vedžioti šunis, pastatyti mokyklos teritorijoje. Vadovės teigimu, konfliktų su gyventojais pavyktų išvengti, jeigu uostamiesčio mokyklos būtų aptvertos. Tuomet pašaliniai asmenys neturėtų galimybės patekti į teritoriją.

Klaipėdos savivaldybės Administravimo departamento Administracinės veiklos, kontrolės ir prevencijos skyriaus vyriausiasis specialistas Linas Lapinskas tikino, kad ženklai įrengti būtent mokyklos teritorijoje.

„Tokį ženklą gali pasistatyti visi norintieji, tačiau jie privalo būti teisėti tos teritorijos savininkai. Šiuo atveju ženklas įrengtas sklype, valdomame panaudos sutarties pagrindu“, – teigė L. Lapinskas.

Gyvūnų laikymo Klaipėdos savivaldybės teritorijos gyvenamojoje vietovėje tvarkos aprašas numato, kad žmonėms draudžiama vedžioti gyvūnus arba leisti jų gyvūnams eiti į vaikų žaidimų aikšteles.

Su gyvūnais uostamiestyje draudžiama lankytis tam neskirtose paplūdimio vietose ir miesto kapinėse. Ženklai, draudžiantys vedžioti šunis, įrengti ir dalyje Skulptūrų parko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų