Pereiti į pagrindinį turinį

Mokyklų remontas Klaipėdoje – ir po rugsėjo 1-osios

2012-08-06 05:00
Mokyklų remontas Klaipėdoje – ir po rugsėjo 1-osios
Mokyklų remontas Klaipėdoje – ir po rugsėjo 1-osios / Vytauto Petriko nuotr.

Kai kuriose uostamiesčio mokyklose naujaisiais mokslo metais mokiniams teks po vienu stogu sutilpti su statybininkais, nes dar nebus pasibaigusi pastatų rekonstrukcija.

Ieško naujo rangovo

„Mokslo metų pradžia švietimo įstaigose bus skirtinga. Vienos jų bus jau suremontuotos, o kitose statybos darbus teks derinti su ugdymo procesu. Mokyklų direktoriai buvo apie tai informuoti. Jie turėjo teisę pasirinkti, kad kol vyks darbai, vaikai būtų mokomi kitur, tačiau dažniausiai nusprendžiama pakentėti, pasispausti, bet likti savo patalpose“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Projektų atrankos ir analizės poskyrio vedėja Skaidrė Raudytė.

Ir po rugsėjo 1-osios statybininkus savo patalpose bus priversti matyti „Varpo“ gimnazijos mokytojai ir moksleiviai. „Situacija tokia, kad dabar šios švietimo įstaigos renovacijos darbai yra sustabdyti, nes nutraukiama sutartis su rangovu, mat jam iškelta bankroto byla. Todėl skubiai reikėjo skelbti naują konkursą, ieškoti rangovo, kuris atliktų bent būtinuosius darbus, kad gimnazijoje galėtų prasidėti ugdymo procesas“, – teigė S.Raudytė.

Kitiems baigiamiesiems darbams paskelbtas dar vienas konkursas. Jį laimėjęs rangovas turės baigti sutvarkyti fasado apdailą, šildymo sistemą. Bendra „Varpo“ gimnazijos renovacijos darbų vertė – 3,7 mln. litų.

Stengsis netrukdyti

Renovacijos darbai po rugsėjo 1-osios virs ir Sendvario pagrindinėje mokykloje, nes rangos sutartis pasirašyta visiškai neseniai. Iki mokslo metų pradžios bus pakeista dalis langų, elektros instaliacijos. Kai į mokyklą sugužės moksleiviai, statybininkai dirbs, tačiau stengsis mokiniams netrukdyti, tad didžioji dalis darbų numatyta lauke. Renovuojant mokyklą bus apšiltintas fasadas, pakeistas stogas, elektros instaliacija, šildymo sistema. Darbų vertė – 3,3 mln. litų.

Statybininkai po rugsėjo 1-osios plušės ir A.Brako dailės mokykloje, nes ji bus kapitaliai remontuojama. „Sutarta, kad iš pradžių bus renovuojamas vienas korpusas, tad ugdymo procesas vyks kitame, o paskui – atvirkščiai“, – teigė S.Raudytė. A.Brako dailės mokykla bus renovuota už 5,4 mln. litų.

Darželiuose pakeis langus

Į visiškai atnaujintą mokyklą po vasaros atostogų sugrįš L.Stulpino pagrindinės mokyklos bendruomenė. Anot S.Raudytės, iki rugsėjo pirmosios švietimo įstaigos renovacijos darbai bus visiškai baigti – apšiltintas fasadas, atlikta jo apdaila, renovuota stogo danga, pakeisti langai, atnaujinta šildymo sistema. Mokyklos renovacija kainuos 3,3 mln. litų.

Numatyta renovuoti ir Vitės pagrindinę mokyklą. Tačiau per naujuosius mokslo metus bus rengiamas tik renovacijos darbų techninis projektas, o patys darbai prasidės, kai kitais metais baigsis šildymo sezonas. Mokykla bus rekonstruota už 2,25 mln. litų.

Rugpjūtį bus pradėti keisti ir trijų darželių – „Dobiliukas“, „Žiburėlis“, „Papartėlis“ – langai. Šiems darbams numatyti 600 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų