Pereiti į pagrindinį turinį

Naują turgų dituviškiai aplenkia

2010-05-13 05:00
Įpročiai: daugybę metų privačioje žemėje prekiavusiems žmonėms naujoji turgavietė nepatraukli dėl mokesčių.
Įpročiai: daugybę metų privačioje žemėje prekiavusiems žmonėms naujoji turgavietė nepatraukli dėl mokesčių. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Dituvoje daugybę metų veikusi lauko prekyvietė turėtų išsikelti į naują vietą. Tačiau kitapus kelio naujai įrengtas turgus prekeivių nevilioja.

Baugina turgavietės įkainiai

Iki šiol Dituvos centre didžiulėje pievoje maisto produktais, naudota technika bei dėvėtais rūbais prekiavę žmonės skundžiasi, kad naujos prekybos vietos jiems yra per brangios.

„Turėsime branginti savo produkciją, o žmonės ir taip pinigų neturi. Vadinasi, brangesnių prekių niekas nepirks. Koks tas mūsų pelnas, vieni juokai“, – dienraščiui skundėsi viena iš prekybininkių.

Naująją Dituvos turgavietę administruojančios bendrovės „Tilžės turgus“ komercijos direktorius Nauris Burneika tikino, kad nors ir nenoriai, tačiau prekybininkai vis dėlto jau registruoja prekybos vietas naujoje vietoje.

„Turgavietėje yra 250 prekybos vietų. Tiesa, aktyviau jas registruoja daržovėmis prekiaujantys prekybininkai. Tuščių vietų kaip ir nebeturime. Tačiau kiti prekeiviai tebestovi senoje vietoje, tačiau ten juk turgavietė nelegali“, – kalbėjo komercijos direktorius.

Dienai – nuo 10 iki 20 Lt

Ne vienerius metus privačiame vienos gyventojos žemės sklype prekiavę žmonės skundžiasi, kad nuo šiol jiems per dieną tenka mokėti po litą už kiekvieną kvadratinį metrą.

„Prekybos vietos suskirstytos po 10, 15 ir 20 kvadratinių merų. Priklauso nuo to, kuo žmogus prekiauja. Daržovėmis ar maisto produktais prekiaujantiems daug vietos nereikia. Jiems ji parai kainuoja 10 litų, didesnės prekyvietės – po 20 Lt“, – tikino N.Burneika.

Pasak komercijos direktoriaus, naujosios turgavietės vengia dėvėtais rūbais ir dėvėta buitine technika prekiaujantys žmonės.

N.Burneika viliasi, jog prekybininkai vis dėlto rinksis naujos turgavietės, kuriai įrengti išleista apie 100 tūkst. litų, paslaugas.

„Visą gegužę prekybininkams leidome dirbti nemokamai, todėl manome, kad ledus pavyks pralaužti. Naujoje turgavietėje įvedėme komunikacijas, pastatėme tualetą, yra geriamo vandens“, – pasakojo N.Burneika.

Tačiau prekybininkai žada rinkti parašus ir protestuoti prieš naują turgavietę.

"Ten mums nepatogu, nėra vietos, bei per brangu", – aiškino dituviškė.

Visą straipsnį skaitykite dienraštyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų