Pereiti į pagrindinį turinį

Naujo bendrabučio teks palaukti

2009-07-30 23:59

Klaipėdos universiteto studentai ir toliau tenkinsis esamais bendrabučiais. Planuoto naujo bendrabučio statybos Herkaus Manto gatvėje dėl finansinių sunkumų atidedamos geresniems laikams.

Nuo gegužės pradėti rengti naujojo Klaipėdos universiteto (KU) studentų bendrabučio projektų siūlymai kol kas aiškios vizijos neturi.

KU Informacijos ir ryšių su visuomene skyriaus vedėjas Darius Rekis teigė, kad šiuo metu vyksta projektavimo darbai.

"Kol Lietuvos nebuvo palietusi ekonominė krizė, naują bendrabutį pastatyti planavome 2010 metais, tačiau dabar, ištikus finansiniams sunkumams, būtų išties sunku numatyti kad ir preliminarią objekto statybos pabaigos datą", – sakė D.Rekis.

Šiuo metu KU savo studentus apgyvendina trijuose bendrabučiuose Malūnininkų gatvėje, Statybininkų ir Taikos prospektuose.

Kasmet į juos priima apie 200 pirmakursių. Šiais metais universiteto bendrabučiai turi 180 laisvų vietų.

D.Rekis patikino, kad kol nebus pastatytas naujasis, nė vienas iš senųjų bendrabučių nebus parduotas.

Pašnekovo teigimu, šiandien Klaipėdos universiteto bendrabučių padėtis žymiai geresnė.

"Į jų renovaciją buvo investuota nemažai pinigų, ir šiandien galime pasigirti kur kas geresne situacija. Iš Visuomenės sveikatos centro nusiskundimų dėl higienos nebegauname. Dažniausiai skundžiasi patys studentai. Bet jų problemos labai smulkios ir lengvai išsprendžiamos. Ginčai dėl neišplautų lėkščių, neišneštų šiukšlių ir t. t.", – sakė D.Rekis.

Studentai dažnai ir patys prisideda prie nedidelės bendrabučių renovacijos.

Šie bendrabučiai tušti nestovi ir vasarą. Taikos prospekte esančio bendrabučio administracija teigė, kad ne mokslo metų laikotarpiu, liepos–rugpjūčio mėnesiais, studentui mėnuo bendrabutyje atsieina 110 litų. Bendrabučiuose vasarą pasilieka apie trečdalis studentų. Šiltuoju metų sezonu čia gali gyventi ne tik studentai, tačiau tokiems nuomininkams ir kaina yra kita.

Vasarą bendrabutyje apsigyventi norintis asmuo už vieną parą turi mokėti 15 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų