Pereiti į pagrindinį turinį

Naujosios kelių eismo taisyklės ragins pavėžėti

2012-11-29 15:50
Naujosios kelių eismo taisyklės ragins pavėžėti
Naujosios kelių eismo taisyklės ragins pavėžėti / Vytauto Petriko nuotr.

Naujieji Kelių eismo taisyklių pakeitimai skatins vairuojančius žmones pavėžėti kaimynus, nes lengviesiems automobiliams, kuriais važiuos ne mažiau kaip keturi asmenys, bus leidžiama važiuoti maršrutiniam transportui skirtomis juostomis.

Vakar Vyriausybė pritarė pakeitimams, numatytiems atnaujintose Kelių eismo taisyklėse (KET).

Kurios viešojo transporto juostos bus skirtos tokiems automobiliams, spręs pačios savivaldybės.

Maršrutiniam transportui skirtomis juostomis nuo kitų metų galės važiuoti ir elektromobiliai. Tačiau Klaipėdoje šis taisyklių pakeitimas kol kas nėra aktualus, nes tokių automobilių čia pamatyti retenybė.

Kitąmet KET taip pat atsiras trys ženklai, susiję su elektromobiliais. Jie žymės elektromobilių įkrovimo vietą, atvejus, kai kelio ženklai negalioja elektromobiliams, taip pat elektromobiliams bei kitoms elektra varomoms transporto priemonėms skirtą stovėjimo vietą.

Taisyklėse taip pat numatyta suvienodinti motociklų ir lengvųjų automobilių greitį automagistralėse ir greitkeliuose.

Uostamiesčio Kelių policijos biuro administracinės veiklos poskyrio vyresnysis specialistas, komisaras inspektorius Gintaras Kučinskas tikino, kad A raide pažymėtos kelio juostos yra tik Taikos prospekte nuo sankryžos su Smiltelės iki Kauno gatvės.

Pareigūnas baiminosi, ar mūsų vairuotojai nebandys piktnaudžiauti leidimu lengviesiems automobiliams riedėti viešojo transporto juosta.

„Pas mus tai sunkiai įgyvendinama. Leisk važiuoti šia juosta su keturiais keleiviais, važiuos ir po vieną. Jau dabar žinau, kaip jie teisinsis. Tikins, kad vieną keleivį ką tik išlaipino. Kas tinka vokiečiui, netinka lietuviui ar rusui ir atvirkščiai. Tas pats yra ir su pėsčiųjų perėjomis. Užsienyje vairuotojai ir pėstieji bendrauja neverbaline kalba, o pas mus ji apsiriboja didžiojo piršto gestais“, – komentavo G.Kučinskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų