Pereiti į pagrindinį turinį

Nešykštėjo pylos valdžiai

2009-02-24 09:00
Nešykštėjo pylos valdžiai
Nešykštėjo pylos valdžiai / Vytauto Liaudanskio nuotr. Nuotaikos: su profsąjungos lyderiais susėdę valdžios atstovai turėjo progos ir pasijuokti iš kai kurių šmaikščių pranešėjų.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Žemaitijos regiono nariai negailėjo aštrios kritikos 20 metų vykdomai švietimo reformai. Mokytojų manymu, ji nedavė jokios naudos, o mokyklų pertvarka prilyginta vaikų žaidimams.

Kandžių replikų profsąjungos atstovai nešykštėjo švietimo ir mokslo ministrui Gintarui Steponavičiui, vietoj konferencijos pajūryje pasirinkusiam renginius sostinėje. Organizatoriai piktinosi, kad jis taip ir nerado laiko atsakyti į jų kvietimą.

Tačiau vietoj švietimo ir mokslo ministro mokytojai galėjo pasidžiaugti socialinės apsaugos ir darbo ministru Rimantu Jonu Dagiu, nuobodžiavusiu renginyje.

Klaipėdos miesto mokytojų profesinės sąjungos susivienijimo pirmininkė Laima Juknienė kėlė mokyklų finansavimo bei lėšų paskirstymo klausimą. Pasak jos, būtina keisti mokytojų užmokesčio tvarką.

"Lėšos iššvaistomos mokyklų vadovų priedams, o sumokėti pavaduojančiam kolegą mokytojui nėra iš ko. Pernai išsiaiškinome, kad mokyklų vadovai gaudavo iki 70 proc. atlyginimą siekiančius priedus. Kodėl reikia taupyti paprastų mokytojų sąskaita?" – piktinosi L.Juknienė.

Anot jos, neracionaliai panaudojamos ir moksleivio krepšelio lėšos. Išsprendus šias ir kitas su švietimu susijusias problemas, būtų galima išspręsti lėšų trūkumo klausimą.

Švietimo ir mokslo ministerijos sekretorius Alvydas Puodžiukas pastebėjo, kad mokytojai nebėra tokie pikti kaip pernai. Tačiau jis nebuvo linkęs prisiimti visų ministerijai mestų kaltinimų.

Pažadėta, kad mokytojų išsakytos pastabos bus perduotos ministerijos darbuotojams. Kad tai neliktų tik tušti žodžiai, profsąjungos nariai surašė rezoliuciją, kurioje nurodė vykdomos švietimo reformos problemas ir jų sprendimo būdus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų