Pereiti į pagrindinį turinį

Nustebino ženklas pievelėje: kam jis reikalingas?

2024-09-08 09:00

Klaipėdiečiams sukėlė klausimų ženklas, kurį pastebėjo Šilutės plente, prie pėsčiųjų šaligatvio. Miestiečiai nori išsiaiškinti, ką toks ženklas reiškia.

Simboliai: gyventojai turėtų nesistebėti prie prekybos centrų ar mokyklų išvydę tokį ženklą – jis reiškia vietą susirinkimui, kai vyksta evakuacija.
Simboliai: gyventojai turėtų nesistebėti prie prekybos centrų ar mokyklų išvydę tokį ženklą – jis reiškia vietą susirinkimui, kai vyksta evakuacija. / „Klaipėdos“ skaitytojo nuotr.

Klaipėdietis Vytautas ženklą pastebėjo kulniuodamas į prekybos centrą „Moki veži“.

„Jį pamačiau pievelėje, tarp šaligatvio ir prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelės. Pasidairiau, tačiau jokių kitų nuorodų nebuvo. Ženkle pažymėta žmonių grupė. Spėju, kad tai gali būti susiję su evakuacija. Tačiau netoliese jokios priedangos nėra. Tad kam toks ženklas reikalingas?“ – klausė Vytautas.

Žaliame fone pavaizduota žmonių grupė reiškia, kad tai yra evakuacijos susirinkimo vieta.

Ženklas nenurodo priedangos vietos. Priedangą žymi taip pat žalios spalvos ženklas. Tačiau jame jau pavaizduota žmonių grupė po stogu.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus specialistė Gintarė Ašmontienė paaiškino, kam reikalingi tokie ženklai.

„Bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių 19 punktas numato, kad įmonės, įstaigos, organizacijos teritorijoje turi būti pažymėtos žmonių susirinkimo vietos, jiems evakuojantis iš pastatų gaisro kilimo pavojaus atveju. Vadovaujantis šiuo punktu, tokio pobūdžio ženklus įrengia pačios įstaigos, įmonės, organizacijos savo teritorijoje, saugiu atstumu nuo pastatų“, – tikino specialistė.

Tad tikėtina, kad tokius ženklus galima pamatyti visame mieste – prie prekybos ir pramogų kompleksų, biurų pastatų ar net degalinių.

„Šiuo atveju tikslus atstumas nuo pastatų teisiškai reglamentuotas nėra, tad įmonės, įstaigos, organizacijos ženklo įrengimo vietą nustato pačios. Gaisro atveju įstaigų, įmonių, organizacijų darbuotojai turi evakuotis į numatytą ir šiuo ženklu pažymėtą vietą, laukti ugniagesių ir suteikti reikiamą, aktualią informaciją apie galbūt pastatuose likusius žmones“, – paaiškino specialistė.

Tokius ženklus turėtų būti įsirengusios mokyklos ir kitos viešosios įstaigos.

„Šis gaisrinės saugos ženklas yra skirtas įmonių, įstaigų, organizacijų darbuotojams ir su karo ar panašiomis grėsmėmis nėra susijęs“, – patikslino G. Ašmontienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Patyręs

Maskvoje "Krokuse' atentato metu visi sėkmingai telkėsi atviro amfiteatro centre.
0
0
panašu kad tai ženklas

princas Nr1 ir princas Nr2 susikibę už rankyčių
0
0
Visi komentarai (2)

Daugiau naujienų