Pereiti į pagrindinį turinį

Palangos aplinkkelis laukia atidarymo

2015-04-14 05:59
Vytauto Liaudanskio nuotr.

Palangai šį sezoną pavyks sumažinti į miestą užsukančių transporto priemonių srautus. Liepojos kryptimi automobiliai galės važiuoti ne per patį kurortą, o naujuoju aplinkkeliu. Eismas juo bus atidarytas gegužės 1-ąją.

Tačiau oficiali atidarymo šventė, kurioje dalyvaus ir kurorto valdžios atstovai, vyks vėliau – gegužės 4-ąją. Taip apsispręsta, nes gegužės 1-oji yra nedarbo diena.

Aplinkkelį tiesusios įmonės „Kauno tiltai“ atstovė Ieva Paliliūnienė tvirtino, kad darbai pasiekė finišo tiesiąją. Liko baigti tvarkyti dokumentus objekto pripažinimui tinkamu naudoti.

8,25 kilometro ilgio Palangos aplinkkelis bus magistralinio kelio Klaipėda–Liepoja dalis. Jis nuo Palangos nukreips tranzitinį transportą, važiuojantį Liepojos, Klaipėdos ir Šiaulių kryptimis.

Tiesiant aplinkkelį prie jo ir Vydmantų sankryžos buvo rekonstruoti pėsčiųjų ir dviračių takai bei nutiesta nauja pėsčiųjų ir dviratininkų požeminė pervaža per kelią A13.

Taip pat įrengti kelio atitvarai, sutvarkyta aplinka. Projekte pateikiami sprendiniai, susiję su laukinių gyvūnų apsauga tiesiamo kelio ruože per mišką.

Gyvūnų apsaugai Palangos aplinkkelyje numatytos tvoros, dvivėriai varteliai, horizontalūs barjerai, nušokimo rampos, pralaida varliagyviams, įspėjamieji kelio ženklai.

Taip pat netoli Palangos esanti Vydmantų sankryža rekonstruota į dobilo formos skirtingų lygių sankryžą. Aplinkkelyje atsirado dar dvi vieno lygio sankryžos.

Palangos aplinkkelis buvo tiesiamas įgyvendinant viešojo ir privataus sektorių partnerystės projektą, kurio trukmė 25-eri metai. Darbai atsiėjo per 123 mln. litų.

Su darbus vykdžiusia įmone „Kauno tiltai“ sutartis buvo pasirašyta prieš dvejus metus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų