Pereiti į pagrindinį turinį

Paliatyviosios pagalbos dieną – instaliacijos

2024-10-12 05:00

Jau penktus metus Klaipėdoje minima Pasaulinė paliatyviosios pagalbos diena. Ta proga šalia Pilies tilto atsirado meninių instaliacijų, simbolizuojančių gyvenimo nepastovumą.

Primena: netoli Pilies tilto Paliatyviosios pagalbos dienos proga atsirado meninė instaliacija.
Primena: netoli Pilies tilto Paliatyviosios pagalbos dienos proga atsirado meninė instaliacija. / Vestos Jašinskaitės nuotr.

Antrąjį spalio šeštadienį minima Pasaulinė hospisų ir paliatyviosios pagalbos diena. Šios pagalbos tikslas – padėti žmogui lengviau išgyventi nepagydomos ligos skausmus, visomis priemonėmis stengiantis palengvinti likusias dienas.

Uostamiestyje jau gimsta tradicija minint šią dieną įvairiose miesto vietose įrengti menines instaliacijas, kuriose pražysta saulėgrąžos.

Geltona spalva simbolizuoja viltį, įprasmina pagalbą mirštantiems. Šiemet mieste papuošta vieta šalia Pilies tilto. Praeivių dėmesį atkreipia ne tik balionai, saulėgrąžos, bet ir nedidelė paveikslų paroda.

Šia diena siekiama atkreipti valstybių, vyriausybių ir visuomenės dėmesį į vieną sudėtingiausių medicinos sričių, reikalaujančių ne tik išminties, kantrybės, bet ir žmogiškos atjautos.

Manoma, kad paliatyviosios pagalbos reikia tik vyresnio amžiaus žmonėms, tačiau jos prireikia įvairaus amžiaus pacientams – nuo 19 iki 100 metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų